Now Reading
Festivalul multicultural de arte performative Caleido amână cea de-a patra ediție

Festivalul multicultural de arte performative Caleido amână cea de-a patra ediție

Revista Psychologies
festivalul-multicultural-de-arte-performative-Caleido-amână-cea-de-a-patra-ediție

Cea de-a patra ediție a festivalului multicultural de arte performative Caleido, ce urma să aibă loc online în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, se amână pentru primăvara anului 2021. Preocuparea constantă a organizatorilor pentru siguranța și sănătatea participanților motivează decizia dificilă de a reprograma întreg calendarul artistic al evenimentului.

În contextul creșterii incidenței cazurilor de coronavirus, înregistrările unora dintre spectacolele programate nu mai pot avea loc.

La cea de-a patra ediție, Caleido și-a propus să prezinte 20 producții independente de teatru, dans și performance. Șapte dintre acestea sunt producții originale Caleido, din care patru vor fi premiere exclusive.

Pandemia de coronavirus are un impact dezastruos asupra sectorului independent din România, această situație fiind una dintre cele mai importante teme de discuție ale ediției curente.

„Am adaptat programul festivalului pentru o ediție online, însă, ne vedem nevoiți să renunțăm, pentru moment, și la acest plan. Siguranța artiștilor și a echipelor tehnice este cel mai important lucru pentru noi, în acest moment. Sperăm ca în anul ce vine să vorbim atât despre Caleido și temele pe care le vizează – diversitate culturală și etnică, dialog și dezbatere constructivă cât și despre soluții reale și eficiente care pot ajuta la redresarea sectorului cultural independent, în special a spațiilor care găzduiesc aceste activități și a tuturor celor implicați în organizarea spectacolelor.”, spune Ion Borșan, directorul executiv al Fundației Amfiteatru, organizator al Festivalului Caleido.

Văzut de Radio Guerrilla

Parteneri media: Critic Eyez, Cooperativa Urbană, Filme-carti.ro, IqAds, IQool, Smark, Liternet, Munteanu Recomandă, Observator Cultural, Psychologies, Spotmedia, Suplimentul de Cultură, The Institute, Urban.roZile și Nopți, Ziarul Metropolis.

Caleido este organizat de Fundația Amfiteatru, care face parte din proiectul DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth), finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.*

Fundația Amfiteatru dezvoltă programe, proiecte și parteneriate la nivel local, național și internațional, în scopul afirmării resurselor antropice și naturale ale comunităților. Organizația se concentrează pe abordările integrate, cu finalitate socială, pentru a furniza comunităților soluții și sprijin. Site oficial: fundatia-amfiteatru.ro.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.

Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org  și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de 29 milioane de euro.

Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top