Now Reading
Bărbatul modern – virilitate și satisfacție sexuală în condiții de stres

Bărbatul modern – virilitate și satisfacție sexuală în condiții de stres

andreea-elena-iorgu
bărbatul-modern-virilitate-și-satisfacție-sexuală-în-condiții-de-stres

Atât ca bărbați cât și ca femei ne confruntăm cu stresul. Constatăm tot mai des că ne simțim epuizați, lipsiți de motivație și energie, îngreunați sub povara grijilor. Parcă nimic nu merge, starea noastră generală se deteriorează, nu mai simțim bucuria și entuziasmul care ne pot duce la exaltare și la trăirea unei vieți împlinte. Ne îndepărtam de oamenii apropiați și simțim că nu ne mai conectăm cu aceștia. Dar lucrurile nu trebuie neapărat să stea așa, ține de noi să schimbăm această perspectivă. Dacă ne concentrăm resursele în direcția oportună, o să observăm că viața și sănătatea noastră se pot îmbunătăți.

Îndreptându-ne atenția, de această dată, către bărbați și către nevoile acestora constatăm că, în condiții de stres, aceștia prezintă simptome precum: irascibilitate, nervozitate, lipsa apetitului sexual, disfuncții erectile, ejaculare precoce, infecții urinare, iar mai târziu toate acestea se transformă în probleme de prostată reale.

Fericirea, sănătatea și stările psiho-emoționale merg mână în mână. Află că stresul emoțional a devenit principala noastră „boală”, mai corect spus, este sursa bolilor noastre și a vieții lipsite de împlinire. Primele semne că ceva nu se derulează bine în sufletul și în corpul nostru sunt oboseala, stările apatice, lipsa chefului, libidoul scăzut și dereglările hormonale, pe scurt, problemele din sfera endocrină și sexuală, pentru că acestea au cea mai mare legătură cu ceea ce simte psihicul nostru.

Aceste fenomene se întâmplă pentru că echilibrul hormonal este ca un joc de domino, unde au loc reacții în lanț. Practic dacă apare un dezechilibru cantitativ de cortizol sau acetilcolină spre exemplu, va conduce spre dezechilibrarea celorlalți hormoni, aceștia fiind interdependenți. De aici se instalează treptat disfuncții, afecțiuni și boală.

Așadar, stările emoționale și felul în care mediul înconjurător și viața de zi cu zi îi impactează pe bărbații moderni, determină modul acestora de comportament afectiv și sexual, atât față de femei cât și modul în care se simt și se tratează pe ei înșiși. De la identificarea acestor dezechilibre fizice și psiho-emoționale până la înlăturarea lor nu este cale atât de lungă, cu puțină determinare și voință se găsesc soluții îmbucurătoare.

Temerile bărbaților referitor la capacitatea lor sexuală nu sunt chiar atât de justificate dacă realizezi că problema vine de la oboseala psihică și nu este o problemă funcțională, organică, nu lăsa mintea să te convingă că suferi de o disfuncție sexuală reală precum: calitatea și durabilitatea erecției, menținerea erecției după penetrare, riscul ejaculării precoce, lipsa libidoului, insatisfacția sexuală etc.

Odata ce ai înțeles că îți poți schimba starea în care te afli și că simptomele pe care le trăiești acum sunt reversibile, jumătate din drum este ca și parcurs. La început poate fi dificil să îți restabilești ritmul și modul de gândire, însă poți folosi mijloace de ajutor precum relaxarea, sportul, meditația, diverse terapii psihologice și utilizarea de plante medicinale care pot restabili echilibrul organismului, oferind nutrienți și ajutând la combaterea simptomelor resimțite.

Utilizarea plantelor medicinale la începutul acestui drum este mai mult decât indicată pentru că ne ajută să susținem acest proces care poate fi dificil pentru început, astfel vom vedea îmbunătațirea stărilor noastre, fapt ce ne ajută să câștigăm încredere în capacitatea noastră de schimbare.

Pentru bărbați se găsesc numeroase astfel de plante medicinale cu rol în reglarea funcției sexuale, există plante cu rolul de a crește virilitatea, energia și potența, dar și de a menține sănătatea organelor, funcțiilor și glandelor sexuale (veziculele seminale, prostata, testiculele etc). Un exemplu bun este POTENT POWER®, obținut dintr-o combinație de plante dedicate pentru a susține echilibrul hormonal masculin, masa musculară, circulația sanguină și metabolismul. Este un produs recunoscut pentru efectele sale de menținere a sănătății prostatei, a libidoului, a fertilității și a performanțelor sexuale masculine în condiții de stres și suprasolicitare psihică și fizică. Una dintre plantele responsabile pentru efectele produsului POTENT POWER® este Ashwagandha, supradenumită și ginsengul indian.

potent-power-ashwagandha

ASHWAGANDHA® este o alta plantă din orient ce devine din ce în ce mai cunoscută și utilizată în Europa. Este o plantă indiană cu rol adaptogen, eficientă în combaterea stresului și a oboselii cronice, care ne ajută să ne reglăm starea psihică, energia și vitalitatea. Ashwagandha este considerată de unii medici ayurvedici planta regală în această practică. Denumirea ei „ashva” înseamnă, de fapt, cal, în spatele ei aflându-se semnificația care se referă la efectul de virilitate „asemeni unui armăsar” pe care îl are asupra bărbaților. Ashwagandha stimulează potența, crescând semnificativ nivelul de testosteron, fapt ce duce și la creșterea masei musculare în urma consumului constant de ashwagandha.

Important de reținut este că stările de disconfort și epuizare, care ne inundă psihicul și se proiectează sub formă de simptome și afecțiuni sunt doar niște momente trecătoare, pe care le putem schimba cu determinare și voință și cu puțin ajutor din partea naturii, prin excepționalele ei plante cu proprietăți medicinale și regeneratoare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top