Now Reading
Greva foamei pentru adoptarea legii privind obligativitatea sterilizarii cainilor

Greva foamei pentru adoptarea legii privind obligativitatea sterilizarii cainilor

Revista Psychologies

Caine abandonat

 

Incepand cu 7 aprilie 2010, ora 11.00, Prof. Anca Hertea a declarat GREVA FOAMEI in fata Camerei Deputatilor, in vederea adoptarii legii privind obligativitatea sterilizarii cainilor de pe tot cuprinsul Romaniei.

Proiectul de lege PL 912/2007 cunoscut sub numele de Legea Marinescu 2 dupa numele initiatorului sau, a fost adoptat in unanimitate de Senatul Romaniei in decembrie 2007 dar de atunci zace in Camera Deputatilor la Comisia de Administratie Publica, desi toata tara are nevoie de aceasta lege.

PL 912/2007 prevede construirea de adaposturi si sterilizarea tuturor cainilor, cu exceptia cainilor de rasa din canisele autorizate. La aceasta ora cainii se inmultesc in voie pretutindeni si in foarte putine orase (Bucuresti, Tecuci, Arad, Pitesti ) ei sunt sterilizati.

Prof. Anca Hertea, protest Prof. Anca Hertea, protest

Inmultirea cainilor aflati in proprietatea cetatenilor a scapat de sub control. Proprietarii nu pot pastra puii nascuti si, daca nu le gasesc noi stapani – lucru din ce in ce mai dificil – ii abandoneaza pe strada. Situatia cateilor abandonati este dramatica, asa cum, din pacate, vedem cu totii zilnic. Caini flamanzi, bonavi, mutilati, infestati cu paraziti, salbaticiti de foame si de traumele prin care trec fac un dureros spectacol cotidian si ne pun si pe noi, fara vina bietelor animale, in pericol.

Fundatiile caritabile care activeaza in domeniu, ajutate de clinici si medici veterinari, nu mai fac nici ele fata situatiei. Adaposturile sunt putine si in stare proasta, necorespunzand unor nevoi minime, nici ca spatiu, nici ca dotari. Lipsesc, desigur, fondurile si, de multe ori, lipseste colaborarea cetatenilor.

In aceste conditii, este preferabil ca animalele sa fie sterilizate si aceasta masura sa se aplice pentru o perioada de cativa ani, pana cand numarul cainilor ar scadea nu pana la disparitie, ci in asa masura incat situatia suprapopularii sa fie rezolvata, iar fiecare catel care se naste sa poata avea asigurate conditii de viata corespunzatoare. In acest moment suntem departe de aceasta situatie.

Contact: Prof. Anca Hertea, tel. 0724/808.247

Acest demers este sustinut si de iubitorii de animale si de asociatiile pentru protectia animalelor.

Catei abndonati

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top