Now Reading
Eul, foamea si agresivitatea

Eul, foamea si agresivitatea

Revista Psychologies
Autor: Frederick S. Perls
Editura: Trei, 2008

Tulburarile psihoafective sunt cauzate de gestalt-uri incomplete. Frederick Perls a realizat o sinteza a curentelor care l-au marcat pe parcursul studiilor sale medicale: psihologia formei, psihanaliza, gandirea lui W. Reich, al carui analizand a fost.Eul, foamea si agresivitatea, Frederick S. Perls, editura Trei
Tulburarile psihoafective sunt cauzate de gestalt-uri incomplete. Frederick Perls a realizat o sinteza a curentelor care l-au marcat pe parcursul studiilor sale medicale: psihologia formei, psihanaliza, gandirea lui W. Reich, al carui analizand a fost.

Prezenta carte a fost scrisa in 1940 in Africa de Sud si marcheaza trecerea de la psihanaliza ortodoxa la Gestalttherapie. Calatoria in Japonia il determina sa imbogateasca noua psihoterapie cu filosofia si practicile zen. Sfarseste ca mare guru al coastei californiene, deschisa atunci pentru toate psihoterapiile.

  • Frederick S. Perls s-a nascut in 1893 la Berlin, unde a studiat medicina.
  • In 1933, impreuna cu sotia, Laura, si fiul mai mare, emigreaza in Olanda si apoi in Africa de Sud.
  • In 1946, se muta la New York, unde colaboreaza cu Karen Horney si Wilhelm Reich.
  • Alte lucrari importante: Gestalttherapy: Excitement and Growth in the Human Personality (1951/1977); The Gestalt Approach and Eye Witness to Therapy (1973).
  • Moare in 1970 la Chicago.

.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top