Now Reading
„Mia își ratează răzbunarea” intră pe 10 septembrie în cinematografe

„Mia își ratează răzbunarea” intră pe 10 septembrie în cinematografe

Revista Psychologies
mia-își-ratează-răzbunarea-intră-pe-10-septembrie-în-cinematografe

Tangaj Production anunță participarea filmului „Mia își ratează răzbunarea” la cele mai importante festivaluri ale verii din România, precum și lansarea sa oficială pe 10 septembrie în cinematografele din țară.

Filmul va deschide pe 15 iulie competiția Ceau Cinema! de la Timișoara și va fi prezentat între 23 iulie și 1 august 2021 în secțiunea „Zilele Filmului Românesc” a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) – ediția XX, Cluj-Napoca.

„Mia își ratează răzbunarea” este al doilea lungmetraj regizat de Bogdan Theodor Olteanu. Protagonista filmului, Mia, este o tânără actriță, hotărâtă să se răzbune pe fostul iubit. În zilele care urmează despărțirii lor violente, ea încearcă să se filmeze cu un alt bărbat. Ar fi – crede ea – răspunsul perfect pentru gelozia lui obsesivă.

„Societatea noastră este extrem de violentă în raport cu femeile. Și nu vorbesc doar de ceea ce se întâmplă la nivelul unui cuplu sau altul. România este absolut primitivă dacă te uiți la felul în care sunt portretizate femeile în cultură sau mass media. Peste această temă s-a suprapus curiozitatea mea în privința procesului prin care idei sau discursuri devin influente. Există mereu o zonă de conflict atunci când încerci să aplici teorie peste realitate -principii imposibil de combătut pe hârtie sunt foarte complicat de pus în practică. Aceasta e o sursă de dramă, dar poate uneori să fie și amuzant. Filmul nu e o comedie relaxată, dar este o comedie” – a declarat Bogdan Theodor Olteanu, scenarist și regizor.

„Mia își ratează răzbunarea” a avut premiera internațională în luna octombrie 2020, în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia, unde a obținut o Mențiune specială a juriului. Filmul a primit Premiul publicului la Les Films de Cannes à Bucarest 2020 și a făcut parte din selecția mai multor festivaluri internaționale, printre care Festival Premiers Plans d’Angers 2021 și Slamdance Film Festival 2021.

„Ce ne-a convins – pe mine și pe colega mea Anda Ionescu – să ne implicăm în filmul lui Bogdan, a fost felul în care observă și construiește ficțiuni despre noile generații de tineri și modul în care aceștia își căută și își compun identitatea. Altfel, a fost și provocarea de a include în portofoliul companiei noastre un lungmetraj de ficțiune produs independent. Practic am ajuns să filmăm „Mia își ratează răzbunarea” în 11 zile, bazându-ne doar pe resurse proprii, economiile lui Bogdan, ajutorul echipei și al prietenilor” – Anamaria Antoci, producător, Tangaj Production.

Din distribuție fac parte actorii Ioana Bugarin, Maria Popistașu, Ana-Maria Guran, Carol Ionescu, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Mădălina Stoica, Ecaterina Lupu, Ștefania Cîrcu, Silvana Mihai. Scenariul și regia filmului aparțin lui Bogdan Theodor Olteanu, imaginea este semnată de Ana Drăghici, montajul de Tudor D. Popescu, scenografia de Alexandra Panaite, costumele de Gabriela Pițurlea, muzica de Alex Bălă, iar sunetul de Dragoș Cătărău și Răzvan Ionescu. Producătorii filmului sunt Anamaria Antoci și Anda Ionescu.

„Mia își ratează răzbunarea” este o producţie Tangaj Production, în co-producţie cu SUB25 și Papillon Film, realizată cu sprijinul MMS Communication România și Compania Municipală de Afișaj București și este distribuit de Domestic Film.

Parteneri media: All About Romanian Cinema, Bookhub, Calendar evenimente, Catchy, Connect Media, E-Zeppelin, FEMEIA, IQool, Mișcarea de rezistență, MovieNews, Observator cultural, PlayU.ro, Radar de media, Radio România Cultural, Fashion Premium Magazine, Spot Media, TANĂNANA, Univers Psihologic, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți

Trailer „Mia își ratează răzbunarea”https://www.youtube.com/watch?v=RjphTdE1sgA

Teaser „Mia își ratează răzbunarea”https://youtu.be/Wd9GomT7MRU

Mai multe informații și noutăți despre „Mia își ratează răzbunarea” sunt disponibile pe:

Facebook – https://www.facebook.com/miamissesherrevenge

Instagram – @miamissesherrevenge

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top