Now Reading
De ce învățarea limbii engleze ar trebui să fie primordială pentru viitorii lideri

De ce învățarea limbii engleze ar trebui să fie primordială pentru viitorii lideri

Revista Psychologies
de-ce-învățarea-limbii-engleze-ar-trebui-să-fie-primordială-pentru-viitorii-lideri

India a adoptat engleza ca una dintre limbile oficiale pentru comunicarea de afaceri în anii ’60, dar cât de departe am ajuns de atunci? Utilizarea limbii a crescut rapid prin mass-media, educație și diverse inițiative guvernamentale. Cu toate acestea, sondajele sugerează că aproximativ 4% din populația indiană poate vorbi și scrie în engleză.

Engleza a fost moștenirea colonizării Indiei. De la a fi „limba reginei” la dobândirea statutului de limbă oficială asociată de administrare, a devenit un aspect crucial într-o multitudine de domenii. Desigur, există o nevoie fundamentală de dezvoltare a competențelor lingvistice în limba engleză.

Importanța învățării limbii engleze

Învățarea limbii engleze este incredibil de esențială pentru copiii mici din mai multe motive suplimentare. În primul rând, este cea mai vorbită limbă din lume și este limba oficială a 53 de țări. În plus, este prima limbă pentru aproximativ 400 de milioane de oameni din întreaga lume. Cunoașterea limbii poate deschide cu siguranță un portal de alegeri bune de carieră. Fiind una dintre limbile oficiale pentru afaceri, este folosită în principal în aviație, computere, educație, turism, mass-media și chiar pe internet. Cursanții care învață limba engleză se bucură, de asemenea, de cărți, melodii, seriale TV și filme în limba engleză, care nu numai că îi distrează, ci își pot extinde vocabularul. Dacă copiii vor deveni liderii unei noi ordini mondiale, fluența limbii engleze îi va da putere să influențeze lumea.

Fluența într-o limbă înseamnă mai mult decât o vorbire fluidă. Cea mai bună comandă vine dintr-o înțelegere conștientă și deplină a tuturor aspectelor utilizării limbajului – ascultare, vorbire, citire și scriere. Cea mai bună expresie vine din a putea gândi în limba respectivă. Aceste abilități sunt corelate cu abilitatea de a citi, care îmbunătățește fluența și înțelegerea. Fiind o sarcină cognitivă, îmbunătățește alte procese cognitive precum memoria și atenția. Pe măsură ce își adâncește nivelul de cunoaștere, lectura îmbogățește cunoștințele și ne face mai informați.

Citirea unor subiecte complexe și explorarea unei game largi de materiale de lectură dă putere unui individ să aibă opinii și gânduri. Te provoacă să pui întrebări și să gândești logic, să analizezi și să asimilezi informații. Acestea sunt abilități de gândire critică, care pot fi consolidate prin lectură extensivă și intensivă. Odată ce aceste abilități cognitive sunt dezvoltate și îmbogățite, individul devine elocvent și echipat să vorbească engleza cu încredere.

Citește continuarea articolului pe Learning Network.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top