Now Reading
(P) Calitate excepțională pentru iubitorii de seriale

(P) Calitate excepțională pentru iubitorii de seriale

Se pare că în ultima vreme în lista dependențelor a apărut și dependența de seriale. Există din ce în ce mai mulți oameni care își petrec majoritatea timpului lor liber uitându-se la seriale.

În această categorie intră în mare parte studenții care în loc să învețe pentru a trece cu bine de sesiune, preferă să-și piardă nopțile în… fața ecranelor cu o pungă de popcorn și personajele lor favorite.

Ca serialele tale favorite să fie și mai interesante și să transformi plăcerea de a le viziona într-o adevărată dependență, atunci ai nevoie și de ceva tehnologie de ultimă oră care să-ți redea personajele favorite la cea mai bună calitate. Cei mai mulți tineri aleg să folosească televizoare performante, care pot înlocui cu ușurință laptopul sau pc-ul.

Dar cum să alegi televizorul pentru a avea parte de experiențe de neuitat atunci când te uiți la seriale? Iată câteva sfaturi.

Dimensiunea ecranului

Vrem să ne vedem personajele favorite cât de bine se poate! Cel mai important factor în decizia ta atunci când vrei să-ți cumperi un televizor nou e dimensiunea ecranului. Trebuie să iei în considerare și dacă te uiți la serial împreună cu alți prieteni sau cu familia și unde ai de gând să așezi televizorul. Astfel, alege cea mai mare dimensiune a ecranului care să fie în concordanță cu spațiul, numărul de persoane care îl vor folosi și, firește, bugetul.

Dimensiunea ecranului mai depinde și de cât de aproape vei sta de televizor, regula aici e să stai la o distanță față de televizor de trei ori mai mare decât înălțimea ecranului dacă e HD și de 1,5 ori dacă e 4k Ultra Hd

Rezoluția ecranului: 4K sau HD?

Toți iubitorii de filme și seriale vor să-și vadă poveștile favorite cât mai clar.  Rezoluția sugerează calitatea imaginii TV, de obicei descrisă în pixeli. Nu ar trebui să te lași păcălit de televizoarele ce au doar 720p doar pentru că sunt mai ieftine.  Numărul de pixeli ar trebui să înceapă de la 1080p, format full HD.

Modele 4K însă,  au de patru ori numărul de pixeli față de ecranele  HDTV. Cel mai mare beneficiu al televizoarelor 4K este faptul că obiectele mici de pe ecran au mai multe detalii, inclusiv textul e  mai clar.

Multe servicii de streaming, cum ar fi Netflix, Amazon Video și chiar YouTube, au început să ofere conținut de 4K, iar discurile Blu-ray ultra HD devin tot mai frecvente.

HDR: Alege-l dacă vrei mai multe culori

HDR este o caracteristică nouă a seturilor 4K Ultra HD și reprezintă o gamă dinamică mare, o capacitate de a furniza mai multe culori, niveluri de contrast și luminozitate sporită. HDR este, în esență, o actualizare a formatelor 4K sau Ultra HD (nu se aplică la seturile HD 1080p).

Dolby Vision este o versiune mai exigentă a HDR-ului și continuă să existe o confuzie în acest sens.

Nu alege un televizor doar pentru suportul HDR, deoarece standardul nu a fost încă stabilit. Cel mai bine e să cumperi un set HDR compatibil cu Dolby Vision, deoarece formatul pare să câștige teren.

Dacă respecți acești trei pași în alegerea următorului televizor, atunci poți fi sigur că te vei bucura de cea mai înaltă calitate și dacă până acum nu erai chiar dependent de seriale, de acum cu siguranță vei deveni!

Pentru a-ti face cautarea mai usoara iti recomandam magazinul on-line Demax.ro, vei gasi cele mai bune preturi!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top