Now Reading
Peste 85% din vacanțele cumpărate la Târgul de Turism sunt sejururi de vară

Peste 85% din vacanțele cumpărate la Târgul de Turism sunt sejururi de vară

Avatar photo

La Târgul de Turism al României (desfășurat primăvara aceasta în perioada 16-19 februarie, la Romexpo), mai bine de 85% dintre cumpărători au optat pentru sejururile estivale petrecute în străinătate, doar 15% alegând pachete tailor made, de tip city-break sau altfel de vacanţe, potrivit unui studiu realizat de Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.

Cei mai mulți dintre românii care au achiziționat un pachet turistic de la agenția Christian Tour, în perioada târgului de profil, au ales vacanțele de vară (sejururi la mare sau circuite), fiind stimulați de reducerile de până la 50% disponibile prin programele de tip Early Booking, la care s-au adăugat și ofertele special gândite de touroperator cu ocazia aniversării a 20 ani de la înfiinţarea agenției de turism Christian Tour.

“Majoritatea românilor alocă cea mai mare parte a bugetului anual de vacanţă, pentru un singur sejur pe an, de regulă vara, în vacanța copiilor, orientându-se de cele mai multe ori către destinaţii uşor accesibile sau conectate prin curse charter.

Din acest motiv, continuă să fie alese destinaţii celebre din Grecia, Turcia sau Bulgaria, însă remarcăm un apetit sporit în acest sezon şi pentru destinaţiile din Spania (Mallorca, Tenerife sau Gran Canaria), pe care am organizat curse charter suplimentare.”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Christian Tour a vândut vacanţe pentru mai bine de 8.000 de turiști la această ediție a Târgului de Turism al României. Dintre ofertele pregătite special pentru această ocazie, au ieșit în evidență pachetele de vară cu reduceri de până la 50%.

În topul celor mai solicitate destinații s-au aflat insulele grecești precum Creta, Corfu sau Thassos, sejururile all inclusive în Turcia, cu precădere Antalya, și destinații din Spania precum Mallorca, Tenerife şi Gran Canaria. Aceste pachete au fost căutate şi rezervate mai ales de către familiile cu copii, care au cheltuit în medie circa 400 euro/persoană.

„Cea mai „vânată” destinaţie a acestui târg de turism a fost Insula Mallorca, pentru care am pregătit reduceri consistente de până la 250 euro/cameră/sejur.

În fiecare dintre cele 4 zile ale târgului, acestea au fost pachetele cele mai vândute şi primele epuizate. În mai puţin de 2 ore de la deschiderea târgului, în fiecare zi, vacanțele reduse alocate insulei Mallorca au fost sold-out.”, a adăugat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Seniorii s-au orientat în special către locaţii din Spania şi Italia, două dintre destinațiile pentru care beneficiază de prețuri speciale, prin programul Senior Voyage.

Însă, surpriza a fost numărul mare de seniori care au optat pentru vacanţele Senior Voyage de Paşte în Bucovina, Băile Tuşnad sau Basarabia, cu tarife ce pornesc de la doar 1190 lei/persoană.

“După cum anticipam, programul Early Booking 2017 a generat vânzări consistente la Târgul de Turism, datorită reducerilor mari și posibilității de a plăti doar un avans parțial.

La mare căutare au fost și vacanțele exotice și, spre surprinderea noastră, a fost rezervat un număr considerabil de pachete pentru Dubai sau pe programele complete de croazieră pe Marea Mediterană cu tarife ce pornesc de la 590 euro/persoană.”, a mai spus Marius Pandel, CEO Christian Tour.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top