Now Reading
Simte-te bine in pielea ta! Noi rezolutii pentru o viata in nuante de roz

Simte-te bine in pielea ta! Noi rezolutii pentru o viata in nuante de roz

Avatar photo

De cate ori ne propunem o schimbare, indiferent de natura ei, rezolutia incepe asa: „de luni/ de la 1/ de la anul voi…“ Dar daca faci de acum pasii catre transformarea la care visezi? Starea de bine poate deveni un lait motiv al fiecarei zile, mai ales daca lucrezi la acele mecanisme interioare profunde.

 

Accepta-te

Cu siguranta tu esti cel mai mare critic al tau. Acesta este corpul tau, cu imperfectiunile si calitatile sale, accepta-l asa cum este!

Desigur, nu spunem sa “jefuiesti” cofetariile sau sa uiti de abonamentul la sala, ci pur si simplu sa renunti la acel ideal inexistent de perfectiune care iti creeaza frustrari si nu te lasa sa te simti bine in propria-ti piele.

 

Rasfata-te

Pleaca in acele vacante pentru care nu gasesti niciodata timp, poarta cu prima ocazie rochia ACEEA pe care o pastrezi pentru evenimentele speciale, invaluie-te in parfumul preferat si daca stai acasa!

Foloseste cele mai bune produse cosmetice, pielea ta iti va multumi. Sunt factori exteriori care determina schimbari la interior, tine minte asta si foloseste-o pentru starea ta de bine.

 

Traieste in prezent

Daca traiesti in trecut sau in viitor nu vei putea gusta din placerile vietii ce tocmai se deruleaza. Descopera tehnica mindfulness, te va ajuta sa blochezi stresul si gandurile negative care nu te lasa sa te simti bine in pielea ta.

Vei deveni mai constienta de tine, de lumea din jur, vei face alegeri mai intelepte.

 

Fi mandra de tine

Fa o lista a realizarilor tale din ultimul an sau ultimii 5 ani, din punct de vedere profesional, social, familial, al hobby-urilor etc

Adu-ti des aminte de meritele tale si recompenseaza-te. Eventual pune-ti noi tinte de atins (realizabile), sa vezi cat de bine te vei simti in pielea ta atunci cand le vei atinge.

 

Exerseaza generozitatea…

… si gentiletea (in Antichitatea romana gentilis insemna „cel care apartine nobilimii“) fata de tine dar si fata de ceilalti. Cu cat oferi mai mult cu atat primesti inapoi mai mult.

„Daca vrei sa fii fericit, sa practici compasiunea. Daca vrei sa fie si altii fericiti, practica tot compasiunea“, spune Dalai Lama.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top