Now Reading
Cum să te relaxezi pe timpul iernii? 7 activități distractive

Cum să te relaxezi pe timpul iernii? 7 activități distractive

Revista Psychologies
Cum să te relaxezi pe timpul iernii? 7 activități distractive

Iarna este o perioadă frumoasă a anului, dar aduce și câteva provocări. Temperaturile scăzute și zăpada îngreunează petrecerea timpului afară și, în general, găsirea unor activități care să te facă să te bucuri de lumea din jur.

În continuare, îți vom prezenta o serie de idei pline de farmec și de distracție, pentru a transforma această perioadă rece într-un prilej de bucurie și odihnă.

1. Activitate fizică adaptată sezonului

Indiferent dacă alegi să schiezi, să patinezi sau să faci plimbări în zăpadă, mișcarea în aer liber poate aduce o doză necesară de energie, vitamina D și vitalitate. Dacă vremea nu îți permite să ieși afară, poți face sesiuni de exerciții în casă, precum dansul sau pilates, pentru a-ți menține flexibilitatea și nivelul de stres la minim.

2. O oază caldă de relaxare

Începe-ți ziua sau încheie-o într-un mod relaxant, cu o baie fierbinte. Poți folosi spumant de baie pentru a o adăuga o notă de distracție. Apa caldă te va ajuta să-ți relaxezi mușchii și să-ți încălzești corpul în zilele reci, oferindu-ți o senzație de bine. O baie fierbinte nu te va ajuta doar să te relaxezi, ci este și o modalitate eficientă de a obține un somn odihnitor, de a-ți relaxa sistemul nervos, ceea ce îți va da o stare de spirit mai bună și va ameliora stresul.

3. Conectează-te cu tine în liniște

Dacă practici yoga și meditație într-un spațiu liniștit și confortabil, te poate ajuta să te revigorezi în timpul iernii. Ai grijă să alegi poziții pe care le poți face cu ușurință și care să te ajute să te conectezi cu mintea și corpul în această perioadă a anului, când liniștea și introspecția pot aduce un echilibru necesar. Poți face aceste exerciții cu prieteni sau rude, ori acasă, urmărind videouri gratuite sau sesiuni virtuale, ori la un studio din apropiere.

4. Recâștigă-ți echilibrul cu exerciții de respirație

Exercițiile simple de respirație profundă pot ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea concentrării. Aceste exerciții de respirație se numără printre cele mai bune metode de liniștire a corpul și de relaxare a minții, contribuind la gestionarea unor emoții negative, precum furia și stresul, cu care majoritatea oamenilor se confruntă în timpul sezoanelor mai reci.

5. Terapie cu râsete

Râsul este o terapie excelentă pentru combaterea frigului și a melancoliei din timpul iernii. Cheamă-ți prietenii sau familia pentru a viziona comedii. Înscrie-te la o clasă de improvizație. Râsul eliberează endorfine, oferindu-ți o stare de bine și bucurie în mijlocul iernii.

6. Bucurie copilărească cu sania

Întoarce-te la amintirile copilăriei cu o zi de joacă cu sania. Coborârea pe dealuri acoperite de zăpadă poate fi nu doar distractivă, ci și o formă excelentă de exercițiu. Alege un loc sigur și îndrăznește să te bucuri de viteză și adrenalină.

7. Creează artă efemeră în zăpadă

Implică-te într-o activitate creativă în aer liber prin construirea unui om de zăpadă sau realizarea de îngerași în zăpadă. Aceste activități nu numai că îți vor stimula creativitatea, dar te vor și conecta cu natura într-un mod ludic și inocent. Poți adaugă accesorii haioase pentru un plus de distracție și apoi imortalizează aceste momente printr-o sesiune foto.

 

În timpul iernii, poate fi dificil să găsești modalități de relaxare și destresare. Este foarte frig afară, ești blocat în interior pentru cea mai mare parte a zilei, iar orele de soare sunt reduse sau chiar absente. Iarna poate fi o perioadă minunată pentru regăsirea echilibrului interior, iar cele 7 activități prezentate îți oferă o paletă variată de opțiuni, pentru a transforma sezonul rece într-o oportunitate de bucurie și odihnă.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top