Now Reading
Cum să faci față perioadelor stresante. 5 soluții rapide la care nu te-ai gândit

Cum să faci față perioadelor stresante. 5 soluții rapide la care nu te-ai gândit

Revista Psychologies
Cum să faci față perioadelor stresante. 5 soluții rapide la care nu te-ai gândit

Stresul este o problemă cu care ne confruntăm cu toții la un moment dat, în perioadele aglomerate sau cu provocări majore la locul de muncă ori în plan personal. Este neplăcut, ne creează disconfort și ne afectează viața noastră și a celor din jur, iar pe termen lung ne poate provoca anxietate și posibil depresie – afecțiuni care necesită intervenția unui specialist și chiar tratamente de lungă durată. Pentru a preveni aceste situații, este important să conștientizăm stresul și să îl gestionăm corect. Din fericire, există o serie de soluții rapide cu care îl putem ține sub control.

Masaj de relaxare

Masajul de relaxare stimulează terminațiile nervoase ale pielii, iar acest lucru ajută la reducerea stresului și a stărilor de anxietate, efectele fiind resimțite imediat. Prin stimularea terminațiilor nervoase, masajul favorizează eliberarea de endorfine, hormoni care induc o stare de bine și de relaxare. Prin urmare, masajul este o bună metodă de reducere a simptomelor asociate stresului.

Exerciții fizice

Exercițiile fizice, de asemenea, eliberează endorfine, despre care deja am spus că induc starea de bine și reduc nivelul de stres. De altfel, endorfinele mai sunt cunoscute și sub numele de „hormonul fericirii”. Făcute în mod regulat, exercițiile fizice au impact important asupra reducerii stresului. De cele mai multe ori, chiar și o plimbare rapidă în parc are efecte semnificative în direcția dorită.

Găsește-ți ocupație

În perioadele dificile este important să-ți ocupi timpul cu activități care îți produc plăcere. Asta înseamnă că poți să te dedici unui hobby, să mergi la un film, la o piesă de teatru sau să ieși la plimbări mai lungi cu câinele. De asemenea, poți să gătești, în cazul în care aceasta este o activitate care nu prea face parte din rutina ta. Așadar, identifică activitățile plăcute pentru tine, dedică-le mai mult timp și vei vedea că stresul se va ameliora simțitor.

Odihnă și somn

Chiar dacă ai un program aglomerat și tot felul de obligații, odihna și somnul trebuie prioritizate. Astfel, este esențial ca în fiecare zi să-ți acorzi și un moment de respiro și să îți faci un program ordonat de somn. Ideal ar fi să-ți stabilești o oră de culcare seara, pe care să o respecți cu strictețe.

Socializează

Potrivit HelpGuide, interacțiunile dese cu alte persoane sunt esențiale în perioadele de stres. În loc să eviți întâlnirile cu prietenii sau cu familia pe motiv că ai o dispoziție proastă, dedică-le mai mult timp. Vorbește cu ei, povestește-le prin ce treci și vei vedea că această acțiune extrem de simplă este eliberatoare.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top