Now Reading
Cum să reușești în 2024

Cum să reușești în 2024

Dana Dobrescu
cum-sa-reusesti-in-2024-

Majoritatea rezoluţiilor scrise cu îndârjire la început de an se sting după câteva luni. Cine mai ţine cont de ele când viaţa pare că te acaparează și existenţa reintră în malaxor? Dar poate să nu fie așa. Rezoluţiile eșuează de cele mai multe ori pentru că ne fixăm obiective nerealiste, poate nu monitorizăm progresul sau nu planificăm acţiunile, uneori le scriem și uităm de ele pe parcurs, alteori ne stabilim prea
multe dorinţe, care poate nici nu ne reprezintă, nu pleacă de la ”de ce”-ul nostru, sau, foarte important, nu avem încredere că le și putem îndeplini. Poate acest ultim punct este și premisa succesului. De multe ori așteptăm motivaţia, când, de fapt, e nevoie să avem încredere în noi că vom reuși, după care să ne așezăm la start și să acţionăm.

Cam 85% dintre cei care își stabilesc rezoluţii la început de an eșuează. Dar 15% reușesc. cei care au succes știu ce vor, au planuri clar  conturate și rutine bine stabilite, care le conferă disciplină. Îţi propun să renunţi la rezoluţiile pentru 2024 și să îţi faci un plan pentru viaţă. Un plan pentru următorii 3 ani, nu un an. 3 ani e o perioadă ideală de timp să visezi cu mai mult curaj, dar să fie ceva realizabil. Planul tău trebuie să te entuziasmeze, să îţi creeze un pic de teamă, să pară prea îndrăzneţ, dar nu imposibil. Ia-ţi câteva ore doar pentru tine în aceste zile de decembrie, ia-ţi agenda preferată, un ceai bun și visează la cum vei fi peste 3 ani. Când ai conturat unde vrei să fii, trasează trei-patru acţiuni de bază, cu care să începi. La fiecare acţiune gândește-te la primii pași. Cum începi de mâine. Una e să zici vreau să slăbesc, alta e să zici: de mâine mănânc un mic dejun care pornește de la proteine.

Vrei să ai mai multă grijă de tine în anul care vine?

Poate că ai putea să-ţi faci un plan să te duci o dată pe lună la un masaj sau la un tratament cosmetic al feţei, sau să decizi să nu stai niciodată îmbrăcată neglijent în casă.

 

Citește continuarea articolului în ediția decembrie-2023-ianuarie-2024  sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top