Now Reading
Studiu eJobs: Cum vor petrece angajații români minivacanța de 1 mai

Studiu eJobs: Cum vor petrece angajații români minivacanța de 1 mai

Află câți bani și-au propus să cheltuie angajații români în perioada 29 aprilie – 1 mai.

 

proape două treimi (3 din 5) dintre angajații care vor avea liber de 1 mai vor petrece minivacanța din perioada  29 aprilie – 1 mai acasă, cu familia și prietenii sau în aer liber, arată un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

De asemenea, cei mai mulți dintre cei care vor ieși în aer liber ori vor sta acasă au alocat un buget de sub 200 de lei de persoană pentru activitățile planificate.

Astfel, 41% din totalul celor care vor fi liberi de Ziua Muncii vor petrece acasă cu familia sau prietenii, iar 21% vor ieși în aer liber, la iarbă verde ori la un loc de grătar.

20% dintre respondenți au decis să meargă la mare sau la munte, marea fiind preferată în special de cei tineri. Peste jumătate (57%) dintre respondenții care au ales litoralul au între 19 și 25 de ani.

Totodată, muntele este preferat de respondenții cu vârste între 26 și 35 de ani și, respectiv, 46 și 55 de ani, mai arată studiul eJobs.

Cei care au ales să se îndrepte către destinații turistice pentru minivacanța de 1 mai și-au planificat cheltuieli mai ridicate.

Astfel, cei care preferă să meargă la mare se așteaptă să cheltuie între 500 și 1.000 de lei de persoană, iar o mare parte din cei care merg la munte (41%) se așteaptă la cheltuieli cuprinse între 200 și 500 de lei de persoană.

Concomitent, mulți dintre cei care vor pleca peste hotare au alocat peste 2.000 de lei pentru distracția din weekendul prelungit. Numărul lor nu este însă foare mare, întrucât doar 3% dintre respondenți vor pleca în străinătate în minivacanță de 1 mai.

Alți 19% dintre cei chestionați nu s-au decis încă ce vor face de Ziua Muncii.

Studiul eJobs a fost realizat online, în perioada 16-26 aprilie, pe un eșantion de 546 de respondenți, cu vârste între 18 și 55 de ani.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top