Now Reading
Teatrul Arthesium, cursuri de teatru și actorie pentru începători

Teatrul Arthesium, cursuri de teatru și actorie pentru începători

Revista Psychologies
teatrul-arthesium-cursuri-de-teatru-și-actorie-pentru-începători

Teatrul Arthesium oferă cursuri de teatru și actorie tuturor persoanelor care își doresc să își cultive pasiunea pentru artă sau care vor să se redescopere prin artă, să învețe să își gestioneze mai bine emoțiile sau să își dezvolte dicția și abilitățile de public speaking.

În perioada 8 august – 27 septembrie au loc înscrieri pentru un nou modul adresat începătorilor. Cursurile se desfășoară în București și Constanța, iar persoanele interesate se pot înscrie accesând acest link.

Structura cursurilor:

Modulul pentru începători are o durată de 35 de săptămâni, perioadă în care orice persoană cu vârsta mai mare de 10 ani poate experimenta, din culise, meseria de actor.

Cursanții sunt clasificați pe două categorii mari: copii și adulți (inclusiv adolescenți), iar programa de lucru este adaptată de instructori astfel încât cursanții să își dezvolte prin metoda jocului capacitatea de concentrare, atenția, memoria, să își antreneze expresivitatea vocală (prin respirație, emisie, pronunție, timbru, ritm) dar și pe cea corporală prin decodificarea limbajului trupului și antrenarea mobilității musculare.

Modulul pentru începători se finalizează prin punerea în scenă a unor spectacole cu public.

„La Arthesium suntem uniți de o pasiune comună: actoria. La cursuri, în cei aproape 10 ani de activitate, ne-au trecut pragul de la elevi de gimnaziu, la medici, ingineri sau profesori… Suntem extrem de bucuroși atunci când punem în scenă piese de teatru consacrate și le oferim șansa celor care la un moment dat doar au visat să fie în lumina reflectoarelor, să interpreteze un rol și să fie pentru câteva minute un personaj din oprele lui Shakespeare, Cehov sau Caragiale. Avem și cursanți care, după finalizarea cursului, au decis să urmeze o carieră în domeniul artistic și s-au înscris la universitățile de profil.” – a punctat Cosmin Cornici, actor & director Teatrul Arthesium

Durata fiecărui curs este de 2 ore și jumătate, iar întâlnirile au loc săptămânal, într-una din zilele săptămânii, de luni până duminică. Costul cursurilor este de 200 lei/ lună.

Dezvoltare personală prin teatru

Teatrul Arthesium își propune ca la finalizarea cursurilor, fiecare persoană să dobândească anumite abilități specifice actorilor, precum: încredere în sine sporită, dezinvoltură, abilități oratorice (storytelling) și cursivitate în exprimare, spontaneitate, gestionarea emoțiilor, carismă.

Exercițiile practicate în timpul cursurilor ajută la gestionarea blocajelor în momente tensionate, ca de exemplu susținerea unor prezentări cu public, susținerea unui training sau interviu. În plus, cursanții vor învăța să fie mai atenți la persoanele din jur, să își dezvolte spiritul de observație și să își depășească zona de confort.

Despre Teatrul Arthesium

Ideea Arthesium a pornit în 2012, când Cosmin Cornici (student în anul al II-lea pe atunci la Universitatea Hyperion) fost rugat de o profesoară a Universităţii Hyperion să conducă o grupă de actorie pentru câțiva elevi de liceu.

În momentul în care acest proiect s-a încheiat, Cosmin a descoperit cât de mult i-a plăcut atmosfera și a decis să continue și să extindă proiectul.

Arthesium în cifre, în cei aproape 10 ani de activitare:

  • 15.000 zile de teatru;
  • 700 de cursanți;
  • 500 de spectacole;
  • 20 de instructori;

Activitatea teatrului Arthesium poate fi urmărită pe site, Facebook și Instagram.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top