Now Reading
ViaViticola își extinde portofoliul cu gama Domeniile Prince Matei

ViaViticola își extinde portofoliul cu gama Domeniile Prince Matei

Revista Psychologies

Domeniile Prince Matei, deținute de holdingul Vintruvian, care are în proprietate și Viticola Sarica Niculițel, anunță lansarea unei noi game de vinuri moderne și elegante, în care se regăsesc priceperea dobândită în istoria de peste 20 de ani a cramei şi dorința de a crea vinul preferat al celor care își propun să se bucure de viață în fiecare clipă.

După o investiție de peste 10 milioane de lei în modernizarea podgoriei de la Dealu Mare și o regândire a întregului portofoliu, lansarea noii generații de vinuri de retail sub eticheta Domeniile Prince Matei reprezintă o invitație la savurarea unui vin de calitate și la descoperirea caracterului unic oferit de solul, soiurile și tehnicile de recoltare ce fac din zona Dealu Mare un spațiu al excelenței în tradiția vinurilor românești.

Domeniile Prince Matei (3)Vinurile Domeniile Prince Matei au luat naștere din dorința de a crea asamblaje de arome în care Feteasca Neagră, soiul emblematic pentru zona Dealu Mare să se regăsească în toate declinările, inclusiv în forma cea mai puțin întâlnită, vinificată în alb.

Noua gamă Domeniile Prince Matei se adresează celor care caută mereu experiențe de calitate, curioșilor în gastronomie, bon viveurilor care nu caută motive pentru a se bucura de un vin de calitate și  apreciază măiestria cu care este adus la viață un vin complex.

„Ne-am propus să aducem mai aproape de oamenii care iubesc vinul românesc o gamă completă de vinuri în care se regăsește esența unică a zonei Dealu Mare. Investiția în tehnologie ne-a permis să punem în valoare expertiza echipei noastre, pasiunea cu care se muncește în fiecare zi în vie și priceperea în construirea aromelor moderne și curajoase pe care le oferim în fiecare sticlă ce poartă eticheta Domeniile Prince Matei. Ne bucurăm să putem pune pe raft un vin elegant, modern și ușor de ales pentru cei care știu să se bucure de viață”, a punctat domnul Alin Lăzărescu, General Manager Via Viticola.

Vinurile Domeniile Prince Matei sunt trei cupaje ce poartă în ele esența terroirului din Dealu Mare și care pot fi apreciate singure sau împreună cu asocieri culinare:

ALB: Prince Matei Fetească Regală & Fetească Neagră dezvăluie un caracter inovator și rafinat prin vinificarea în alb a soiului Fetească Neagră și prin arome elegante de flori de câmp, miere şi piersică albă. Maturat parțial timp de patru luni în butoaie noi de stejar românesc, acest vin alb este ideal de savurat la un prânz relaxat cu prietenii sau alături de o cină lejeră în care meniul include carne albă, paste sau opțiuni vegetariene.

ROSÉ: Un asamblaj de patru soiuri, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Pinot Noir, provoacă prin mixul echilibrat de delicatețe și robustețe. Un vin special, proaspăt și răcoros în care se simte calitatea remarcabilă a strugurilor din Dealu Mare și care, servit bine răcit, devine partenerul ideal pentru antreuri, salate şi grătare. Savurat singur, rosé-ul Domeniile Prince Matei este vinul conversațiilor memorabile și al bucuriei împărtășite.

ROȘU: Asamblajul emblematic pentru Dealu Mare este format din Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Un vin echilibrat, amplu și complex, care oferă în fiecare pahar aroma inconfundabilă a pasiunii și priceperii ce stau în spatele istoriei de peste 20 de ani a cramei.

Savurat pe deplin la finalul zilei sau asociat cu mese bogate în carne roșie, paste sau brânzeturi, vinul roșu din gama Domeniile Prince Matei este preferatul iubitorilor de viață bună și gusturi pe măsură.

Domeniile Prince Matei – vinuri disponibile în marile rețetele de retail

O gamă de vinuri destinată consumului frecvent, vinurile Domeniile Prince Matei sunt disponibile din această vară în marile rețele de retail și pe principalele platforme de ecommerce. Poziționarea de preț a gamei a fost realizată cu intenția de a face accesibil un vin de o calitate superioară tuturor celor care vor să se bucure cât mai des de standardul ridicat al producătorului reputatului brand de vinuri Prince Matei, şi care apreciază gusturile fine și viața frumoasă.

Eticheta gamei reprezintă o continuitate a esteticii cramei Domeniile Prince Matei, păstrând elemente decorative de cupru pe fundal negru și noile caractere de litere introduse la rebranding-ul de la începutul anului a etichetelor Prince Matei şi Petit Matei. Soarele şi luna, atât de importante în producția unui vin de calitate, sunt reprezentate alături de un lup alb pe care ni-l imaginăm cândva stăpân pe domeniile prințului.

Domeniile Prince Matei înseamnă un terroir unic ce se întinde pe 70 de hectare de pământ  care cere respect, măiestrie și migală pentru a se exprima prin vinuri mari, cu potenţial de învechire foarte bun, lucru dovedit de fiecare ediţie a vinului Prince Matei din 1998 încoace.

Domeniile Prince Matei sunt deținute de holding-ul Vintruvian Estates din 2019. Grupul care are în proprietate și Viticola Sarica Niculițel în Dobrogea, a investit în modernizarea echipamentelor de vinificație, precum și în revitalizarea plantațiilor vechi din zona Zorești (județul Buzău) pentru a valorifica mai departe acest terroir excepțional din Dealu Mare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top