Now Reading
Ce alimente să nu ratăm vara asta?

Ce alimente să nu ratăm vara asta?

maria-martac
ce-alimente-să-nu-ratăm-vara-asta

Soarele strălucește, temperaturile cresc, este momentul să renunți la câteva straturi de haine, precum și la câteva kilograme. Pentru asta ai putea opta pentru un regim alimentar strict. Dar ce zici de o variantă în care să te bucuri de toate alimentele minunate ale sezonului și să și slăbești sănătos pentru a arăta bine în pantaloni scurți vara asta?

Să mănânci mai ușor în timpul verii este o tendință naturală și poți face acest lucru cu ușurință fără a te simți frustrată. Dacă vei consuma zilnic fructe și legume crude, lactate (fermentate) cu conținut scăzut de grăsimi și carne slabă (pui, pește, curcan), organismul tău va beneficia de fibre, micro și macro nutrienți importanți într-un buget caloric rezonabil.

Alimentele bogate în fibre, consumate în mod constant, te ajută la controlul greutății, deoarece oferă un sentiment de plin și de sațietate. Este important să prevenim acel efect de rebound: acum te simți sătul și la scurt timp (30-45 minute) cauți ceva de mâncare. Cu ajutorul meselor sățioase, alcătuite din proteine și alimente bogate în fibre, vei încetini digestiei zaharurilor simple pentru a preveni o creștere rapidă în fluxul sanguin, menținând astfel nivelul glicemiei în limite constante.

În plus, deliciile verii vin cu avantaje suplimentare, astfel:

  • fructele și legumele conțin antioxidanți și alți fitonutrienți care încetinesc îmbătrânirea, protejează împotriva cancerului și accidentelor vasculare cerebrale, îmbunătățesc tensiunea arterială și pot menține inima sănătoasă.
  • aproape toate au un conținut scăzut de calorii, așa că greutatea ta rămâne sub control, un alt mare beneficiu pentru sănătate.

Este momentul să mănânci fructe de pădure proaspete, pepeni, verdeață, roșii, dovlecei, castraveți, sfeclă, mazăre, fasole verde și toate celelalte fructe, salate și legumele super hrănitoare specifice verii.

O roșie medie, de exemplu, are doar 35 de calorii, dar îți oferă 40% din vitamina C și 20% din vitamina A de care ai nevoie pentru o zi.

Ardeiul gras conține beta-carotenul care poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea daunelor celulare care provin de la radicalii liberi. O jumătate de cană din orice soi de ardei gras conține mai mult de 230% din necesarul zilnic de vitamina C. Păstrează niște fâșii de ardei la îndemână pentru o gustare delicioasă cu doar 20 de calorii.

Dar ce ar fi vara fără fructele de pădure? Căpșunile, zmeura, afinele și murele îți satisfac pofta de dulce și sunt bogate în valori nutriționale. Căpșunile au cea mai mare cantitate de vitamina C, iar afinele ajuta la îmbunătățirea memoriei și buna funcționare a tractul urinar. Fructele de pădure în general sunt ușor de depozitat, gustoase și ușor de mâncat singure sau amestecate cu iaurt pentru smoothie-uri. Conțin fitonutrienți, fibre, apă și puține calorii. Pune-le în congelator și mănâncă-le congelate pentru o gustare răcoritoare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top