Now Reading
Friptură de pui la cuptor cu ciuperci, un preparat care iese perfect de fiecare dată

Friptură de pui la cuptor cu ciuperci, un preparat care iese perfect de fiecare dată

Revista Psychologies

Friptură de pui la cuptor cu ciuperci iese savuroasă, aromată și suculentă fără să depui prea mult efort în bucătărie. Mai mult de atât, carnea se gătește în același timp cu garnitura, așa că economisești timp prețios, ceea ce este important în special în zilele aglomerate.

Rețeta de friptură de pui la cuptor se poate prepara fie cu piept de pui, fie cu pulpe superioare ori inferioare, dar în același timp nu dai greș nici dacă folosești tot puiul. Citește mai jos care este lista completă de ingrediente pentru puiul la cuptor cu ciuperci, dar și metoda de preparare care îți asigură succesul culinar.

 

 Ingrediente pentru friptura de pui la cuptor cu ciuperci

 

– 1 kg de pulpe de pui inferioare sau superioare;

– 500 g de ciuperci;

– un pahar de vin alb;

– 5 grăunți de usturoi;

– 3 linguri de ulei;

– cimbru;

– oregano;

– boia dulce;

– piper proaspăt măcinat;

– sare.

 

Cum prepari friptură de pui la cuptor cu ciuperci

 

Spală și curăță pulpele de pui inferioare, după care pune-le la scurs. Tamponează-le cu un prosop de hârtie apoi dacă mai au apă pe ele. Condimentează-le cu verdețuri aromatice și cu boia dulce, piper proaspăt măcinat și sare. Lasă-le deoparte pentru a ca aromele și gusturile să se întrepătrundă.

 

Cât pulpele de pui sunt lăsate deoparte, pregătește ciupercile necesare pentru rețetă. Scoate-le piciorușele, spală-le și curăță-le bine de impurități. Presară-le cu sare după ce se usucă de apă.

 

Așază într-o tavă unsă cu ulei pulpele de pui inferioare sau superioare, apoi ciupercile printre ele. Decojește grăunții de usturoi, taie-i și pune-i pe deasupra.

 

Toarnă vinul în tavă peste carnea de pui și ciuperci pentru a obține o friptură savuroasă, plină de arome. Introdu vasul în cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 – 40 de minute, timp în care este recomandat să mai verifici preparatul. Întoarce bucățile pe partea cealaltă și mai lasă-le în cuptor dacă nu sunt rumenite frumos. La final poți să presari pe deasupra și pătrunjel verde tocat.

 

Scoate friptura de pui cu ciuperci din cuptor, lasă-o puțin la răcit, apoi servește-o alături de cei dragi.

 

Trucuri pentru prepararea unei fripturi de pui la cuptor cu ciuperci

 

Dacă ai mai mult timp la dispoziție, lasă carnea de pui să se marineze într-un mix format din ierburi aromatice, ulei de măsline, usturoi și condimente pentru cel puțin o oră. Acest amestec va îmbogăți gustul fripturii.

 

Până să gătești carnea de pui, las-o la temperatura camerei timp de jumătate de oră.

 

Înainte să introduci tava în cuptor, unge puiul cu ulei de măsline pentru a-l face crocant.

 

Nu pune carnea de pui peste ciuperci pentru că acestea nu se vor rumeni, ci doar vor rămâne fierte.

 

Pentru a oferi un gust mai bogat fripturii, poți adăuga în tavă puțină supă de pui în loc de apă. Totuși, atenție la cantitate fiindcă este posibil să mai lase apă și ciupercile.

 

Dacă nu ești sigur de gătirea cărnii, utilizează un termometru special.. Temperatura internă a puiului ar trebui să fie de cel puțin 74°C.

 

 

Modalități de servire a fripturii de pui la cuptor cu ciuperci

 

Pulpele de pui la cuptor poate fi servită ca atare, alături de o mămăliguță aburindă ori de o pâine aromată făcută în casă. Însă dacă vrei să obții o masă mai consistentă ori ai invitați, completează preparatul cu o garnitură pe măsura ocaziei.

 

Servește friptura de pui cu ciuperci alături de o garnitură de cartofi, orez ori de o salată cu legume proaspete pentru a completa masa. Alte salate care pot însoți friptura de pui sunt următoarele: salată de spanac și nuci, salată de ardei copți, salată de fasole verde, salată de sfeclă, salată de țelină cu muștar ori iaurt și lămâie.

 

Pe lângă ciuperci, pentru mai multă diversitate culinară, adaugă și alte legume la această rețetă, precum ardei sau roșii cherry. Astfel adaugi culoare în farfurie.

 

 

Salvează rețeta de friptură de pui la cuptor cu ciuperci și prepar-o fie pentru un prânz copios, fie pentru o cină delicioasă. Este un preparat care te salvează în orice situație și care poate fi adaptat cu ușurință după preferințele tale și ale celor dragi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top