Now Reading
8 alimente pentru o piele sănătoasă

8 alimente pentru o piele sănătoasă

alexandra-tudor
8-alimente-pentru-o-piele-sănătoasă

În timp ce genetica și obiceiurile de viață joacă un rol semnificativ în sănătatea pielii, alimentele potrivite te pot ajuta, de asemenea, să lupți împotriva acneei, să minimizezi ridurile și să îți sporești frumusețea naturală a pielii.

  1. Fructele tropicale

Consumul de guava, ananas, papaya, kiwi și alte fructe tropicale care conțin vitamina C te va ajuta să îți aperi pielea împotriva radicalilor liberi dăunători. Vitamina C este un antioxidant puternic care se găsește în mod natural în piele, astfel încât consumul de fructe tropicale și alte alimente bogate în vitamina C poate umple rezervele pielii. Vitamina C ajută, de asemenea, organismul să producă colagen, o proteină care te ajută să îți menții pielea fermă și elastică.

  1. Apa

Apa este crucială atunci când vine vorba de sănătatea pielii, deoarece elimină toxinele din organism, furnizează nutrienți celulelor și menține organele în funcțiune. De asemenea, ajută la menținerea celulelor pline și pline, ceea ce face pielea să arate mai fermă și mai luminoasă.

  1. Peştele

Somonul, heringul, macroul, sardinele și păstrăvul conțin grăsimi omega-3, care ajută la întărirea membranelor celulare ale pielii, protejează împotriva daunelor solare și, de asemenea, pot reduce riscul anumitor forme de cancer de piele. Aceste grăsimi sănătoase permit apei și substanțelor nutritive să intre în piele, menținând toxinele în afară, luptând împotriva inflamației pielii.

  1. Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt un superaliment pentru piele, deoarece sunt atât de bogate în zinc. Zincul îți protejează membranele celulare, ajută la menținerea colagenului și promovează reînnoirea pielii. Bucură-te de semințele de dovleac ca gustare sau presară-le într-o porție de iaurt cu fulgi de ovăz.

  1. Morcovii

Morcovii sunt bogați în beta caroten, un antioxidant care este transformat în vitamina A în interiorul corpului. Ajută la repararea țesutului pielii și protejează împotriva razelor dure ale soarelui. Savurează-i cruzi în salate sau coace-i pentru a dezvolta o aromă bogată și dulce. Bonus: morcovii gătiți furnizează și mai mult betacaroten pentru piele decât cei cruzi.

  1. Pastele și pâinea cu cereale integrale

Un alt antioxidant prietenos cu pielea este seleniul mineral, care se găsește în pastele și pâine cu cereale integrale. Seleniul ajută la protejarea pielii împotriva daunelor mediului și promovează elasticitatea și sănătatea generală a pielii. Suplimentele cu doze mari de seleniu au fost legate de probleme de sănătate, așa că este întotdeauna cel mai bine să vă obțineți seleniul din surse alimentare delicioase.

  1. Migdalele

Aceste nuci sunt una dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina E. Mănâncă migdale întregi ca gustare sau adaugă fulgi de migdale la salate, cereale, iaurt. Vitamina E din migdale te poate ajuta să îți hrănești pielea și să o protejezi de razele UV dăunătoare ale soarelui.

  1. Broccoli

Această legumă cruciferă este bogată în antioxidanți, inclusiv vitaminele C și E. Vitamina C din broccoli ajută la producerea de colagen și menține pielea sănătoasă și suplă, în timp ce vitamina E protejează membranele celulelor pielii și protejează împotriva daunelor radiațiilor UV.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top