Now Reading
Când începem să ne pregătim corpul pentru vară

Când începem să ne pregătim corpul pentru vară

Cand-incepem-sa-ne-pregatim-corpul-pentr-vara

Atunci când vine sezonul estival, cu toții ne dorim un trup cât mai frumos. Ne dorim forme frumoase, o greutate optimă și o piele frumoasă și sănătoasă. Însă de cele mai multe ori ne gândim la toate acestea în momentul în care a venit vara și sezonul de plajă s-a deschis. Iar în acele momente apelăm la cure de slăbire drastice și la metode de remodelare corporală care ne dorim să funcționeze cât mai rapid. Iar rapid nu este întotdeauna sănătos. Când vorbim de pierderea în greutate, scăparea rapidă de kilogramele în plus presupune un regim drastic care poate duce la malnutriție și secundar la căderea părului, de exemplu, sau la o pierdere bruscă de greutate care are tendința la rebound, adică să repunem kilogramele la loc foarte rapid sau la apariția pielii laxe, mai simplu la o piele lăsată. În momentul în care pielea își pierde substratul adipos, ea va atârnă, mai ales că în timpul unei cure de slăbire pierdem și masă musculară.

Iată ce poți face dacă-ți dorești un trup de vară care să fie și sănătos. Pentru a obține un rezultat frumos, în orice domeniu, sunt necesare 3 elemente: Motivație x Cunoaștere x Acțiune. Pentru a avea rezultate pe termen lung este nevoie să ai o motivație corectă și benefică, ce are legătură doar cu ține, Cunoașterea de a face ce e mai bine pentru ține, și asta poți află de la specialiști în domeniu și nu în ultimul rând acțiunea de a face tot ce e nevoie pentru a obține ce îți dorești. Semnul de înmulțire între cele trei este intenționat, pentru că oricare dintre elemente este zero, rezultatul va fi zero.

Găsește MOTIVAȚIA corectă și fă din trupul de vară un trup de toate sezoanele

Atunci când vrem un corp perfect doar pe durata verii, ne întrebăm care este nivelul nostru de iubire de sine, de fapt. Pentru că dacă am ține cu adevărat la noi și la corpul nostru, atunci i-am acordă aceeași atenție pe toată durata anului.

Dacă doar vara este important cum arătam, atunci când alții ne văd, ar trebui să ne gândim care este motivația din spatele acțiunilor noastre. Dacă tot ce contează este cum arată corpul, pe plajă , când ceilalți ne văd, este foarte probabil să fim în fiecare an la cură de slăbire primăvară-vara, dar de fapt să fim nemulțumite cu felul în care arătam pentru că deja anticipăm că va veni iarnă și ne vom îngrașă din nou.

O motivație corectă ar fi să ne dorim să fim sănătoase, tonice, cât mai în formă pe termen lung, să ne putem bucura de viață, de copii, de nepoți, în cea mai bună formă a noastră. Să nu depindem de medicamente sau de alte persoane ci să fim cât mai tonici pe termen lung. Odată ce avem motivația corectă în spate rezultatele vor fi pe termen lung

Ia CUNOAȘTEREA de la specialiști, în fiecare domeniu al vieții. Iată câteva sugestii pentru un corp frumos.

    1. Stilul de viața este esențial: o alimentație echilibrată, un somn liniștit, o hidratare corespunzătoare și exercițiile fizice sunt un “must have” atunci când îți dorești un corp frumos și mai ales sănătos pe termen lung.
    2. Calitatea relației cu ceilalți ne poate face să ne simțim văzuți, admirați, apreciați, valorizați, deci investește în relațiile tale timp, deschidere și iubire.
    3. Ești cea mai importantă persoană din viața ta. Deci iubește-te pe ține, fii atentă la nevoile tale și acordă-le atenție. Cere ce ai nevoie și dăruiește. Asta va produce în corpul tău endorfine și oxitocina, absolut necesare pentru fericire.
    4. Atunci când pielea ta a avut de suferit de-a lungul timpului apelează la un dermatolog pentru o evaluare corectă a tuturor factorilor și pentru a vedea care este cea mai bună opțiune pentru ține. Ține cont că toate procedurile au nevoie de timp pentru a aduce rezultate, așadar începe să iei măsuri de acum.
      • Dacă ce te deranjează este pielea laxă, flască pe corp poți apela la proceduri de stimulare de colagen: radiofrecvență fracționată, laser endolift, radiofrecvență bi sau multipolară, HIFU – ultrasunete focusate, injectări cu biostimulatoare : hidroxiapatita de calciu sau acid L-polilactic, alături de suplimente pe baza de acid ortosilicic. Metodă cea mai potrivită pentru ține se va stabili în urmă dorințelor tale, timpului pe care ești dispus să îl investești, resurselor financiare și nu în ultimul rând pe baza experienței medicului.
      • Vergeturile sunt o altă patologie frecvența întâlnită, în special după sarcina sau variații mari de greutate. Ele reprezintă de fapt o ruptură în fibrele de colagen iar terapiile sunt cu atât mai eficente cu cât sunt începute mai devreme. Radiofrecvență și laserele fracționate sunt în acest caz o opțiune bună dar și injectarile cu polinucleotide, anumite tipuri de peelinguri chimice și tehnicile de microneedling.
      • Excesul de grăsime LOCALIZATĂ se poate îndepărta prin tehnici de criolipoliza, adică de înghețarea grăsimii, prin lipoliza laser asistată, prin lipoliza injectabilă a unor enzime care dizolvă grăsimea, prin radiofrecvență bipolară și cavitatie, și în unele situații, când dorim și strângerea pielii și avem un strat adipos mai discret, prin HIFU- ultrasunete focusate..
      • Dacă lipsa tonusului muscular este ceea ce te deranjează, fie că vorbim de o diastaza de drepți abdominali după sarcina sau de lipsa activității fizice, tehnicile de electrostimulare musculară sau HIFEM – unde electromagnetice de intensitate înaltă sunt opțiunile terapeutice, cele mai potrivite. Alături de exercițiile fizice, desigur.
      • Vasele sparte pe picioare se închid folosind laserele vasculare, scleroterapia sau laserele endovenoase 

 

Nu uita de ACȚIUNE!

Aici e rândul tău să faci lucrurile să se întâmple. Fie că mergi la un nutriționist, îți pui o alarmă să bei apă, te culci mai devreme diseară, ieși cu o prietenă, te răsfeți cu ceva ce iubeșți să faci pentru tine, faci câteva exerciții fizice acasă, ieși la o plimbare, îți faci un abonament la sală sau faci o programare la dermatolog, orice mică acțiune iei va face o diferența în viața ta și va aduce încredere în propria ta persoană, că faci ceva bun pentru corpul tău.

Găsește așadar motivația corectă, informează-te de la specialiști că să afli ce este cel mai potrivit pentru ține și apoi acționează! Și vei avea un corp frumos și sănătos. Și nu doar vara.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top