Now Reading
Ce servicii medicale trebuie să ofere un cămin de bătrâni

Ce servicii medicale trebuie să ofere un cămin de bătrâni

Revista Psychologies
ce-servicii-medicale-trebuie-să-ofere-un-cămin-de-bătrâni

Atunci când te gândești să cazezi un membru vârstnic al familiei într-un cămin de bătrâni, este important să te asiguri că iei cea mai bună decizie pentru nevoile sale. În special dacă este vorba despre un senior care se recuperează în urma unui traumatism sau intervenție chirurgicală, asistența medicală de calitate este esențială. Află din articolul nostru ce servicii medicale trebuie să ofere un cămin de bătrâni. 

Servicii medicale esențiale într-un cămin de bătrâni

1. Îngrijirea în perioadele de recuperare

Fie că e vorba despre recuperarea medicală după un AVC sau servicii medicale de geriatrie, analizează situația seniorului din viața ta și asigură-te că locul la care te-ai gândit se poate ocupa de aceste nevoi ale sale. Infarctul sau fracturile de diverse tipuri reprezintă motive serioase de îngrijorare, așa că o echipă specializată de medici, asistente și infirmiere trebuie să se poată preocupa de îngrijire în mod constant.

Perioadele de recuperare presupun de obicei și urmarea unei anumite diete, cât și participarea la sesiuni de masaj sau kinetoterapie. Un cămin de bătrâni care oferă servicii complete trebuie să colaboreze cu specialiști în domeniu pentru a putea asigura vindecarea rezidenților. Monitorizarea atentă și servirea meselor calde, proaspăt preparate în incintă reprezintă mari avantaje pe care trebuie să le ai în vedere.

Nu scăpa din vedere nici partea socială, care îl va ajuta pe senior pe plan cognitiv și emoțional, participând la procesul de vindecare. Este important ca locul în care este cazat să fie resimțit drept o comunitate primitoare, unde rezidenții vor putea întâlni persoane de vârste și cu probleme similare, putând participa împreună la diverse activități de grup. 

2. Îngrijirea specială pentru complicații ale bolilor grave

Dacă bunicii tăi au fost deja diagnosticați cu o boală gravă a bătrâneții precum Alzheimer sau demență, cu siguranță vor depinde pentru tot restul vieții de asistență constantă de specialitate. Verifică înainte dacă azilul sau căminul vizat de tine poate oferi acest tip de asistență, preocupându-se în mod egal de nevoile tuturor rezidenților. 

Problemele în deplasare sau de natură cognitivă care apar în urma acestor boli reprezintă simptome ce trebuie monitorizate în permanență, astfel încât riscul de accidentare să fie redus la minim. Mai mult decât atât, serviciile ce au în vedere psihiatria, psihologia sau neurologia nu trebuie să lipsească din lista facilităților oferite de căminul de bătrâni. 

Pentru ca viața vârstnicilor să fie ușurată din punct de vedere fizic și psihic, este nevoie de un cumul de intervenții din partea specialiștilor – atât în ceea ce privește medicamentația, cât și felul în care sunt tratați de către personal. Nevoile speciale în ceea ce privește igiena personală sau ajutorul în deplasare trebuie prioritizate, așa că vizitează mai întâi căminul de bătrâni pentru a te asigura de calitatea facilităților oferite. Este ideal ca terapia ocupațională să facă parte din acestea, deoarece, chiar și în cazul bolilor grave, partea cognitivă trebuie stimulată pe cât posibil în continuare. 

Ia în calcul toate aceste aspecte înainte de a face o decizie. Pune în balanță nevoile vârstnicului și beneficiile de care s-ar bucura într-un centru specializat pentru recuperare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top