Now Reading
De ce să ai încredere în remediile Ayurvedice

De ce să ai încredere în remediile Ayurvedice

andreea-elena-iorgu
de-ce-să-ai-încredere-în-remediile-ayurvedice

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii și-au îndreptat atenția către remediile naturiste pentru a lupta împotriva unor afecțiuni precum răceala, problemele digestive, durerile articulare și multe altele. Deși industria farmaceutică a ajuns una dintre cele mai mari la nivel mondial, oamenii folosesc și astăzi remedii naturiste pentru anumite afecțiuni ușoare sau moderate, pentru a ameliora simptome sau pentru prevenție. Remediile naturiste se administrează fie pe cale orală, fie local, în funcție de natura afecțiunii.

Nu ești încă pregătit să acorzi o șansă remediilor naturiste? Dacă încă nu ești convins de eficiența lor, iată câteva argumente care te vor determina să îți schimbi opinia!

De la remediile cu ghimbir pentru răceală, până la cele cu valeriană pentru sistemul nervos, merișoarele pentru infecțiile urinare, scorțișoara care poate regla glicemia sau cremele pe bază de plante pentru diverse probleme ale tenului, remediile naturiste sunt, fără îndoială, extrem de utile. Se spune chiar că pentru orice afecțiune există un remediu natural. Din informațiile următoare vei afla cât de sigure sunt și de ce poți avea încredere în remediile naturiste.

1. Compușii naturali sunt folosiți și în medicina modernă.

Plantele conțin o varietate de compuși benefici organismului, ele reprezintă o sursă importantă de principii active la care apelează chiar și medicina modernă. Conform unor statistici, aproape 25% dintre medicamentele prescrise la nivel mondial au o formulă bazată pe ingrediente active derivate din plante. După analizarea a 177 de medicamente folosite pentru tratarea cancerului, s-a constatat că 70% dintre acestea sunt bazate pe produse naturale.

Astfel putem concluziona că plantele reprezentau o sursă de alimentație încă din vremuri străvechi când strămoșii noștrii le ingerau pe post de hrană, astfel ei beneficiau de proprietățile lor medicinale fără ca măcar să știe. În Univers nimic nu este întâmplător iar natura știe cel mai bine cum să își conserve ecosistemul.

2. Sunt eficiente împotriva multor afecțiuni.

Remediile naturiste sunt folosite cu succes și și-au dovedit eficiența de-a lungul timpului în diverse situații: tulburări ale tractului urinar, tulburări cardiovasculare, tulburări în funcția de reproducere, îmbunătățirea sistemului imunitar, menținerea funcțiilor normale ale ficatului și rinichilor, menținerea sănătății pielii, menținerea sănătății sistemului osos și muscular, problemele de circulație, problemele gastrointestinale, reglarea nivelului de hormoni.

3. Oferă numeroase beneficii pentru un organism sănătos.

În afara afecțiunilor specifice pentru care sunt folosite, remediile naturiste sunt o sursă de antioxidanți și fitonutrienți foarte importanți pentru organism. În plus, majoritatea remediilor naturiste au proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene sau antifungice și contribuie activ la menținerea unui sistem imunitar sănătos.

4. Eficiența lor a fost dovedită de-a lungul timpului.

Există foarte multe studii care dovedesc eficiența anumitor remedii naturiste. Pentru că farmacia naturii conține o varietate extrem de mare de plante, unele s-au dovedit mai eficiente decât altele. Ingredientele active conținute de remediile naturiste sunt folosite de sute de ani pentru tratarea bolilor. Este vorba despre plante, ierburi sau chiar legume și fructe cunoscute, pe care oamenii le pot folosi fără riscuri. Dacă remediile naturiste au rezistat odată cu trecerea timpului, aceasta nu poate fi decât o dovada a eficienței pe care o au.

5. Oferă șansa de a rezolva problemele pe cale naturală.

Majoritatea medicamentelor alopate sunt obținute pe cale sintetică și au în componență substanțe chimice care pot fi dăunătoare organismului. Un medicament de sinteză poate rezolva o problemă cu succes însă în acest proces produce inevitabil și reacții adverse nedorite. Totuși, în majoritatea cazurilor s-a demonstrat că persoanele care apelează la remedii naturiste și le folosesc corect au șanse mai mici să sufere de efecte adverse secundare și de acumulări de compuși metabolici toxici în organism.

6. Ingredientele naturale au pus bazele unor sisteme medicale.

Pornind de la ingrediente naturale s-au dezvoltat sisteme complexe de cunoștințe medicale, așa cum sunt medicina ayurvedică sau cea chinezească. Nimeni nu poate contesta eficiența acestora, ținând cont de afecțiunile care se pot trata astfel și de popularitatea de care se bucură de secole întregi.

7. Contribuie la menținerea unui stil de viață sănătos.

Persoanele care acordă importanță stilului sănătos de viață și fac mișcare regulat, reduc consumul de grăsimi dăunătoare organismului și de zaharuri, consumă alcool cu moderație și nu fumează, preferă să apeleze la remedii naturiste pentru a se trata. Motivul? Au înțeles că acestea contribuie activ la menținerea unui stil de viață sănătos. Dacă și tu plănuiești să acorzi mai multă importanță sănătății poți apela la remedii naturiste pentru a îți curăța organismul. Ele sunt un factor important în prevenție așa că poți face cure de profilaxie ori de câte ori consideri, fiind recomandate, cel puțin două cure pe an, pentru diversele sisteme ale organismului asupra cărora te simți vulnerabil. Totodată plantele învață organismul să se videce și să se apere singur. Corpul nostru are capacitatea de a se autovindeca și curăța de toxine dacă alegem un stil de viață mai puțin nociv, fără să îl bombardăm cu toxine și substanțe chimice.

De 20 de ani, specialiștii din cadrul companiei Ayurmed® studiază și cercetează proprietățile plantelor medicinale ayurvedice, astfel încât să descopere cel mai bune formulări și combinații de plante pentru nevoile fiecărui pacient în parte. Având la bază cunoștiintele de mii de ani ale medicinii ayurvedice dar și cunoștiințele medicinii moderne, Ayurmed® adaptează pentru viața modernă formule tradiționale ayurvedice deja consacrate.

Ayurmed® – ARTA DE A TRĂI SĂNĂTOS! –  www.ayurmed.ro

ayurmed

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top