Now Reading
Farmacia Vedra: 5 sfaturi despre cum să previi burnout-ul

Farmacia Vedra: 5 sfaturi despre cum să previi burnout-ul

Revista Psychologies
Farmacia Vedra

În ultimii ani, termenul de burnout a devenit din ce în ce mai folosit, atât în discuțiile între colegi, prieteni, cât și la conferințele de specialitate. Fiind considerat o afecțiune complexă care asociază epuizarea mentală, fizică și emoțională și care apare ca urmare a stresului excesiv acumulat pe termen lung, burnout-ul rămâne în continuare un subiect sensibil în mediul profesional.

La început de an, Farmacia Vedra  vine cu 5 sfaturi pe care le poți urma pentru a preveni stările de oboseală și epuizarea cronică:

  1. Setează bariere sănătoase între viața personală și cea profesională

Pentru a elimina stresul, anxietatea și neliniștea este foarte important să fii atent la sarcinile pe care ți le atribui și la eforturile pe care le depui pentru îndeplinirea acestora. Iar dacă lucrezi de acasă, separarea biroului de spațiul personal poate să te ajute mental la crearea unui echilibru. Pauzele și timpul cu tine sunt cele care te deconectează pentru câteva momente, pentru ca ulterior să fii productiv la locul de muncă și în stilul acesta să eviți orele peste program.

  1. Creează-ți o dietă alimentară echilibrată

Unul dintre factorii importanți care contribuie la apariția burnout-ului este chiar alimentația. O alimentație bogată în zahăr și carbohidrați rafinați contribuie la apariția stărilor de oboseală și la apariția anxietății. Tocmai de aceea, o alimentație echilibrată care să conțină ingrediente precum semințele de in și nucile, bogate în fibre și Omega-3, carnea roșie bogată în fier, fructele și legumele care conțin și ele, vitamine și sunt bogate în potasiu este necesară în a preveni burnout-ul.

  1. Oferă-i corpului tău suplimentele alimentare de care are nevoie

Suplimentele alimentare sunt concepute pentru a completa dieta zilnică normală de vitamine și minerale. Acestea dețin un rol important în prevenirea stărilor de burnout, fiind cele care oferă un scut corpului prin întărirea sistemului imunitar. Aceste suplimente conțin bacterii prietenoase care stimulează producţia de anticorpi și protejează organismul împotriva invadatorilor nocivi. Farmacia Vedra oferă o gamă variată de suplimente alimentare și probiotice, care previn sau gestionează stresul și lipsa de energie, printre acestea numărându-se și OmniBiotic-Stress Repair.

Farmacia Vedra

  1. Bucură-te de mișcare zilnică

Se spune că atunci când îți pui corpul în mișcare, acesta eliberează endorfine și, astfel, ai parte de stări de relaxare și fericire, care contribuie la îmbunătățirea stării de spirit, a somnului și a nivelului de concentrare. Astfel, prin intermediul sportului, reușești să reduci stresul, anxietatea și să te bucuri de micile ritualuri ale vieții, în același timp.

  1. Acordă importanță pasiunilor tale

În momentele de oboseală cronică, pasiunile ajung să ocupe ultimul loc în viața ta, iar pe lângă stările negative, lipsa acestora duc și la apariția sentimentului de vinovăție. Redescoperirea pasiunilor te poate ajuta să te deconectezi pentru câteva momente și să trăiești prezentul, eliminând grijile legate de locul de muncă sau cele personale.

 

Despre Vedra Internațional/ Farmacia Vedra

 Vedra Internațional Reprezentanța România este reprezentantul oficial al companiei Vedra Internațional AD cu sediul central în Bulgaria, începând cu anul 2016. Obiectivul de activitate al Vedra Internațional AD este de a reprezenta serviciile de vânzare ale companiilor producătoare de produse premium din categoria medicamente, dispozitive medicale și suplimente alimentare, companii care nu au reprezentanțe pe teritoriul țărilor unde activează Vedra Internațional AD. Produsele distribuite de companie se pot regăsi online pe site-ul farmaciavedra.ro și fizic în Farmacia Tei, Spring Farma.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top