Now Reading
Cum îngrijești buchetele de flori

Cum îngrijești buchetele de flori

Revista Psychologies
cum-îngrijești-buchetele-de-flori

Așa cum ne place să oferim în dar sau să primim un buchet de flori, la fel de bine trebuie să știm și cum să avem grijă de acesta. Așadar, chiar dacă îl achiziționăm de pe o florărie online sau suntem surprinși de către o persoană dragă nou, pașii îngrijirii unui aranjament floral sunt esențiali. În modul acesta, odată respectați, vom reuși să ne bucurăm mai mult timp de frumusețea cadoului și să păstrăm vie amintirea sa.

amz-vas-alb-flori-albe

Pregătește-i viitoarea casă

Întrucât majoritatea persoanelor consideră că florile nu se mențin mult timp, aceștia nu se ocupă de îngrijirea adecvată a buchetelor și implicit, lasă florile să se ofilească. Pentru a te asigura că poți crește perioada în care aceste aranjamente florale își păstrează aspectul frumos și mireasma îmbietoare, trebuie să alegi atent vaza potrivită. Cu alte cuvinte, indiferent de tipul plantei, recipientul trebuie să fie îndeajuns de înalt pentru a lăsa apa să cuprinde cât mai mult din tulpină.

De asemenea, atunci când se dorește păstrarea aspectului proaspăt al petalelor, mediul în care acestea sunt așezate trebuie să fie curat, iar vaza bine curățată de reziduuri. Mai mult decât atât, ambalajul trebuie îndepărtat cu grijă, lăsând astfel firele libere să-și găsească cea mai adecvată poziție. Astfel, viitoare casă a buchetului de flori are nevoie de atenție pentru a putea menține prospețimea, parfumul și culoarea cât mai mult timp.

Ajută-l să-și mențină frumusețea

În ceea ce privește aspectul estetic al unui mănunchi de flori, un element important de avut în vedere este schimbarea repetată a apei din vază. Așadar, cu cât mediul umed creat rămâne fără bacterii, cu atât plantele vor prospera și își vor mări durata de viață. În aceeași ordine de idei, pentru a diminua numărul repetițiilor – o dată pe zi, se poate adăuga conservant special pentru flori și astfel, apa poate fi schimbată la 2-3 zile.

Tot acest proces are ca scop final păstrarea îndelungată a parfumului preferat pe cât de mult posibil și implicit, crearea unui sentiment de euforie atunci când se admiră buchetele de trandafiri. Prin urmare, atenția sporită oferită frunzelor, anume, păstrarea acestora uscate, și îngrijirea firelor în ceea ce privește lungimea bazei, ajută considerabil. Atare, cu un cuțit sau o foarfecă trebuie să se scurteze aproximativ 2-3 cm din tulpina florilor pentru a asigura o circulație adecvată.

amz-cos-toamna-mov-porto

Nu uita să-l admiri cât mai mult timp

Așa cum am menționat anterior detaliile despre vaza viitorului aranjament floral, locul unde este amplasată aceasta are o însemnătate similară. În așa fel, pentru a asigura un impact pozitiv asupra florilor, buchetul trebuie așezat într-un spațiu răcoros și curat. Asemenea, lumina naturală a razelor soarelui nu are voie să lipsească, însă pe de-o parte, nici să fie oferită în exces.

Cu alte cuvinte, dacă se poziționează vază în direcția razelor, florile vor avea tendința de a se păta, procesul de ofilire fiind accelerat de către lumina ultravioletă. Așadar, un pas esențial în păstrarea pe o perioadă îndelungată a buchetului de plante este de a alege cu grijă mediul pe care urmează să-l înfrumusețeze.

Acum că știi cum îți poți păstra buchetul de flori cât mai mult timp, proaspăt și viguros, află că o florarie online ce îți asigură serviciul de livrare flori la domiciliu în Bucuresti și alte 50 de orașe majore din țară, precum Timișoara, Cluj Napoca, Brașov, Constanța sau Iași este Florăria Amazon, având o istorie neîntreruptă de peste 20 de ani.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top