Now Reading
Relaxare la tine acasă: 3 lucruri de care ai nevoie

Relaxare la tine acasă: 3 lucruri de care ai nevoie

Revista Psychologies
relaxare-la-tine-acasă-3-lucruri-de-care-ai-nevoie

Un spațiu de relaxare la tine acasă te poate ajuta să înlături din stările stresante, să-ți detensionezi corpul și să-ți limpezești gândurile. Cu puțină imaginație și alegerea unor elemente potrivite, poți aduce în casă o notă suplimentară de confort. Citește în continuare și află trei lucruri de care ai putea avea nevoie pentru a reuși să te relaxezi cu adevărat la tine acasă!

1. Cabină de duș cu hidromasaj

Grijile zilnice pot genera stres, iar acestea, la rândul său, se transformă în afecțiuni fizice, precum crampe musculare, dureri de cap, lipsă de energie și oboseală. Cabinele de duș cu hidromasaj pot fi benefice, deoarece funcționează prin emiterea unor jeturi de apă prin mai multe orificii în același timp. Funcționalitatea sa are ca rezultat aplicarea unui masaj corporal, stimularea circulației sângelui și relaxarea musculară. 

Presiunea apei, însoțită de temperatura corectă, ajută la o mai bună oxigenare a țesuturilor prin creșterea fluxului de sânge și eliberarea rigidităților crescute în anumite puncte. De asemenea, aburul ajută la eliminarea toxinelor din organism prin transpirație. Dacă îți dorești să te relaxezi după o zi lungă, poți comanda aici o cabină duș cu hidromasaj

2. Șemineu

Indiferent de tipul de șemineu preferat, acesta aduce încăperii un plus de confort și căldură. Șemineele pot avea un efect calmant asupra noastră atât fizic, cât și mental. Căldura și flăcările îți pot detensiona trupul și mintea, iar prezența acestuia în locuință îți oferă accesul către o zonă propice relaxării. 

Există mai multe tipuri de șeminee din care poți alege, în funcție de caracteristicile casei și nevoile tale: 

  • șemineu electric: este o opțiune ideală pentru un apartament, deoarece creează o imagine realistă a focului;
  • șemineu cu lemne: reprezintă o alegere potrivită pentru case deoarece necesită un coș de evacuare;
  • șemineu cu gaz: se află foarte aproape de șemineul tradițional cu lemne, multe modele cu gaz având nevoie de un coș de fum. Dacă locuiești într-un apartament, poți alege un șemineu cu sistem de evacuare similar centralei termice;
  • șemineu cu gaz bioetanol: după cu îi spune și numele, funcționează cu gaz bioetanol și produce flăcări reale, fiind potrivit atât pentru interior, cât și grădină sau balcon. 

Indiferent de alegerea pe care o faci, șemineul aduce plus valoare locuinței tale. Mai mult, fie că alegi să-ți petreci timpul împreună cu persoanele dragi, fie că te bucuri de o carte bună, un șemineu poate face ca serile să fie mai plăcute. 

3. Cap de duș cu jet de tip ploaie

Dușul perfect te face să te simți relaxat, cu mintea limpede, asemănător tratamentelor dintr-un centru SPA. Pentru a beneficia de aceeași experiență la tine în baie poți lua în considerare să incluzi un cap de duș cu jet de tip ploaie. Datorită esteticii și tehnologiei moderne, acesta reprezintă o modalitate simplă prin care îți poți îmbunătăți aspectul estetic al băii, dar și felul în care te simți. 

Știai că temperatura apei la duș are efecte diferite asupra corpului tău? Dușul cu apă rece este considerat de unele persoane o experiență mai puțin plăcută, însă te poate ajuta la reducerea inflamațiilor, la ameliorarea durerilor, la îmbunătățirea circulației și la scăderea nivelului de stres. Între timp, dușurile calde îți pot îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, îți pot ameliora articulațiile înțepenite și pot să-ți îmbunătățească somnul.

În final, elementele pe care le incluzi în amenajarea casei pentru a crea un refugiu departe de agitația cotidiană depind de gusturile și nevoile tale. Important este ca alegerea acestora  să îți poată aduce un plus de liniște și să contribuie la un stil de viață mai bun. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top