Now Reading
Sfaturi pentru gestionarea conflictelor în relația de cuplu

Sfaturi pentru gestionarea conflictelor în relația de cuplu

Revista Psychologies
sfaturi-pentru-gestionarea-conflictelor-în-relația-de-cuplu

Există cupluri a căror relație este numai lapte și miere? Desigur că nu. Și acest lucru este o certitudine. Argumentele care vin în favoarea acestei asumpții sunt legate de diferențele dintre cei doi parteneri, felul în care văd lumea, interpretarea din perspectiva propriei experiențe de viață.

Mai mult, nașterea unui conflict în cuplu poate să aibă la bază și lipsa empatiei, egocentrismul sau lipsa obiectivității, care nu este de judecat într-o relație bazată pe sentimente.

Cert este că, în orice relație apar conflicte, indiferent că sunt mai intense ori mai mocnite. Important este să le acordăm atenția cuvenită. De ce? Pentru că, de cele mai multe ori, conflictele pot reprezenta probleme nerezolvate din viața cuplului. Care, în timp, se cronicizează și fac mai mult rău decât bine.

Însă aceste conflicte, indiferent de natura lor, pot fi gestionate corespunzător cu atenție, grijă și empatie urmând câteva sfaturi.

Nu treceți peste conflicte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Validarea conflictului este importantă. Dacă aveți de gând să treceți peste el ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, acesta va deveni un obicei nu tocmai bun pentru evoluția relației voastre. Recunoașteți că aveți un conflict și nu-l treceți cu vederea. Nu cădeți în capcana lui lasă, că se rezolvă de la sine. Nimic nu se rezolvă de la sine niciodată.

Trageți aer în piept și… luați o pauză

Hai să lăsăm lucrurile să se așeze un pic și revenim la discuție mai târziu.

La prima vedere, poate părea contraintuitiv. Însă, atunci când ia naștere un conflict, poate apărea ca emoție principală furia. Iar doi oameni furioși nu sunt tocmai raționali. De câte ori nu v-ați spus cuvinte grele la nervi?

Una dintre regulile de bază în ceea ce privește un conflict este ca atunci când discuția se derulează pe un ton din ce în ce mai ridicat, să luați o pauză pentru a vă autoregla emoțional. Apoi, cu mintea limpede, puteți să o continuați și să ajungeți la o soluție.

Exprimați-vă deschis nevoile și nemulțumirile

Validarea conflictului este una, o pauză pentru autoreglare emoțională este alta, însă asta nu înseamnă că treaba s-a terminat și conflictul s-a rezolvat.

Uneori, un conflict poate marca o nevoie nesatisfăcută, indiferent că discutăm despre ceva de natură emoțională, materială, psihică sau sexuală. De exemplu, e posibil ca partenera să aibă un libido mult mai crescut sau invers. În primul caz, nu ar fi de mirare dacă partenerul s-ar documenta cu privire la suplimente pentru potență pe bază de ingrediente naturale care să-i crească rapid libidoul cum ar fi păreri Pops sau păreri Natural Potent.

Conflictul a pornit de la împărțirea neechitabilă a treburilor casnice sau din cauza faptului că unul dintre voi nu petrece suficient timp cu copiii? E momentul perfect să vă puneți de acord asupra unui program care să vă satisfacă nevoile amândurora.

Reamintiți-vă că nu sunteți unul împotriva celuilalt

Și nu în ultimul rând, atunci când aveți un conflict, este important ca măcar unul dintre voi să-și reamintească faptul că, indiferent de certurile sau problemele pe care le aveți, sunteți și rămâneți o echipă. Sunteți voi doi împotriva conflictului sau a problemei, nu unul împotriva celuilalt.

Conflictele pot fi privite ca manuale care vă ajută să vă cunoașteți între voi. Așa că validați-le, discutați-le și aflați sursa pentru a o scoate la lumină.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top