Now Reading
Revista Psychologies, ediția decembrie 2018

Revista Psychologies, ediția decembrie 2018

Avatar photo

Ediția de decembrie a revistei Psychologies este acum disponibilă la punctele de vânzare a presei!

În mod fals, s-a creat acea imagine de bărbat puternic, care rezolvă orice problemă și pe care nu-l doboară nimic. De parcă bărbații nu au voie să simtă tristețe, teamă, durere, frică, frustrare.

Iar dacă o fac automat, își pierd masculinitatea. E timpul să spargem acest tipar distructiv, care afectează nu doar bărbații, ci și femeile sau relațiile de cuplu.

Pentru cineva care are problemele noastre, avem multă îngăduință. Pe noi ne tratăm cu agresivitate, ne adresăm cuvinte de ocară și ne băgăm singuri în depresie, mai ales dacă simțim că din vina noastră a eșuat ceva (un job, o relație, etc.).

Oare de ce facem asta? Și de ce nu ne vorbim precum vorbim cu cel mai bun prieten? E timpul să ne iubim mai mult și să fim mai blânzi cu noi.

O fi bine să trăiești doar pentru tine și cei apropiați, dar atunci când faci ceva și pentru cei pe care nu îi cunoști, când lupți pentru o cauză, viața capătă un sens mai mare. Am analizat pe larg, de ce unii aleg să facă voluntariat ori să se implice politic.

Cum înveți un text pentru o piesă? Cât timp îți ia? Există anumite tehnici de memorare pe care le folosești? Cum reușești să reții textele unor piese foarte diferite?

Acestea sunt întrebările pe care le-am adresat unor actori de teatru, pentru a înțelege cum fac ei de pot reproduce „tone“ de texte în seri diferite. Poate învățăm și noi ceva!

Voi ce auziți mai des despre sex? Că bărbații vor sex tot timpul? Că femeile sunt mai reținute? Că e obligatoriu să facem sex când suntem căsătoriți? Există un set de mituri despre sexualitate pe care viața ni le contrazice. Le dezbatem în Psychologies decembrie.

Care crezi că e sensul vieții și al acțiunilor tale ? Crezi că e necesar să te întrebi asta? Se poate trăi fără un sens?

Ce ne face fericiți? Ce ne dă o senzație de împlinire? Copiii, familia, activitățile sau pasiunile din timpul liber? De ce viața pare că nu mai are sens atunci când pierdem o relație de iubire sau pe cineva drag? Hai să filozofăm împreună!

Nevoia de a avea sens este baza psihoterapiei. În ediția acesta avem părerea lui Irvin Yalom, titanul psihoterapiei universale. Poate el te lămurește cum stau lucrurile cu această nevoie care uneori îți dă viața peste cap…

În fiecare an, masa de Sărbători ne pune în dificultate. Ce fel de vitamine sau nutrienți ne oferă aceste preparate tradiționale și ce impact au ele asupra sănătății noastre? Noi am făcut o analiză pro și contra, să fim siguri că ne alimentăm corect.

Artrită, gută, reumatism… vârsta nu vine doar cu un plus de înțelepciune, ci și cu probleme osteoarticulare. Cum le putem preveni? Află din revistă.

Lectură plăcută!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top