Now Reading
Ghid de însoțire a copilului în experiențe medicale

Ghid de însoțire a copilului în experiențe medicale

Revista Psychologies
ghid-de-însoțire-a-copilului-în-experiențe-medicale

Fundația Inocenți – Filiala București are bucuria de a anunța lansarea „Ghidului de însoțire a copilului în experiențe medicale”.  Specialiștii Inocenți, psihologi cu vastă experiență de lucru în mediul spitalicesc pediatric, au creat un ghid care vine în sprijinul copiilor și al familiei, pentru a parcurge mai ușor intervențiile medicale și internarea copilului în spital.

Alina Tomșa-Bogdanffy, psihoterapeut: „Trauma psiho-medicală este în top 3 cele mai frecvente traume la copii și, în același timp, cea mai ușor trecută cu vederea și chiar acceptată social. Există soluții, există dovezi și bune practici pe care fiecare dintre noi trebuie să le cunoască și să le aplice când vorbim despre îngrijirea unui copil bolnav, pentru a evita suferința suplimentară și afectarea pe termen lung a dezvoltării și stării de bine. Sunt emoționată și onorată să vin în întâmpinarea voastră cu acest material. Noi, Fundația Inocenți, ne dorim ca, prin această campanie, în primul rând să creștem nivelul de conștientizare a necesității de a transforma clinicile și spitalele de copii în locuri prietenoase și pline de respect față de nevoile individualizate ale copiilor și familiilor. Conform cercetărilor în domeniu, vindecarea e mai rapidă, intervențiile medicale necesare devin mai scurte și mai puține, iar timpul petrecut în spital scade considerabil atunci când copiii și familiile sunt considerate parteneri cu drepturi depline în procesul de evaluare și tratament al copilului”.

Ce vei regăsi în acest ghid?

Informații concrete, practice și bazate pe dovezi, destinate atât părinților, cât și echipei medicale, menite să prevină și să amelioreze trauma. Materialul este structurat astfel:

  • Principii în însoțirea psiho-emoțională a copilului;
  • Spitalul prin ochii unui copil;
  • Cum te poți pregăti ca părinte și de ce este important?
  • Când și cum le vorbim copiilor despre medic, spital și proceduri;
  • Copiii și durerea;
  • Strategii de coping;
  • Importanța jocului înainte, în timpul și după spitalizare;
  • Lecturi recomandate.

Cine sunt autorii?

  • Alina Tomșa-Bogdanffy: psihoterapeut și consultant în programele de suport psihosocial „Viața Copilului” Inocenți
  • Mirabela Stoinoiu: psihoterapeut în programul „Viața Copilului” Inocenți, precum și în programul de „Alfabetizare în sănătate mintală pentru adolescenți”
  • Cristina Balaban: psiholog clinician în programul „Viața Copilului” Inocenți

Cum pot intra părinții în posesia ghidului?

Ghidul poate ajunge la cei care doresc să afle mai multe informații valoroase despre însoțirea copilului în experiențe medicale în schimbul unei donații sugerate de 30 RON.

Donația va fi efectuată în contul Fundației Inocenți – Filiala București

Titular cont bancar: FUNDAȚIA INOCENȚI – FILIALA BUCUREȘTI

Str. Toamnei nr. 1 A, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud, CP 420171 Str. Pictor Gh. Tăttărescu nr. 4, bl. P1, sc. C, ap. 57, sector 3, București

Tel: (+40) 263.236.368| (+40) 363.102.406 | Tel: (+40) 751.242.282

[email protected] | [email protected] | [email protected]

www.inocenti.ro

CIF: 31006399

Adresa: Str. Gh. Tăttărescu nr. 4, Bl. P1, sc. C, ap. 57, Sector 3, București

IBAN: RO64BTRLRONCRT0014079801 (LEI)

Banca Transilvania, București

Dovada donației va fi transmisă pe email [email protected], iar echipa Inocenți va transmite solicitantului ghidul în format digital.

Cum ne susțin donațiile oferite în schimbul ghidului?

Donațiile strânse în cadrul acestei campanii ne ajută să achiziționăm păpuși terapeutice care devin cei mai buni prieteni ai copiilor internați, insuflându-le curaj și răbdare pe tot parcursul spitalizării și apoi acasă. Ele devin o ancoră a puterii interioare de care cei mici au dat dovadă, traversând internarea la spital!

Fundația Inocenți are o experiență de lucru în mediul spitalicesc de peste 30 de ani. Visul nostru este acela de a crea un mediu cât mai prietenos pentru copii în spitalele din România. Nu putem vindeca boli, însă, intervenția noastră contribuie substanțial la starea de bine a micilor pacienți și a familiilor lor.

În prezent, Fundația Inocenți – Filiala București derulează programul de suport psihosocial „Viața Copilului” la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” București și Clinica de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanie Cluj-Napoca.

Află mai multe informații despre istoricul și programele Fundației Inocenți pe www.inocenti.ro & www.facebook.com/InocentiRCR.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top