Now Reading
Echilibrul hormonal

Echilibrul hormonal

alina-alexandrov2023
echilibrul-hormonal

Femeia este o fiinţă ciclică – nu are linearitatea energetică şi hormonală ca la bărbat. Mai ştiţi jocul: telefonul fără fir? Ei bine, exact aşa se comportă şi dezechilibrele hormonale.

Hormonii noştrii sunt mesagerii, mesageri chimici, care poartă cu ei mesajul, semnalul de la punctul lor de origine (glanda) la celulele targhetate. Mesajul se vrea a fi transmis clar… şi dacă e transmis clar avem parte de: menstruaţii uşoare, somn bun, piele luminoasă, greutate sănătoasă, gândire agera şi multe altele. Când mesajul ajunge distorsionat… începe domino-ul.

Dezechilibrele hormonale NU sunt cauza, ele sunt un simptom..care îţi transmite că este ceva în neregulă. Există studii care arată că 80% din femeile aflate în toate stadiile de viaţă se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu o problemă ginecologică sau hormonală, suficient de serioasă încât să interfereze cu calitatea vieţii sau cariera.

Hormonii sunt muzica de pe fundalul vieţii noastre. Ei lucrează în linişte, îşi fac treaba făra a atrage atenţia asupra lor. Ei dictează felul în care ne simţim, nivelul de energie, focusul, motivaţia şi tot aşa. Când hormonii noştrii se află la un nivel optim, corpul funcţionează într-un ritm drăguţ… fără a interfera major cu activitatea cotidiană, fără schimbări notabile la nivel fizic, emoţional şi mental. Femeile au îndurat multă vreme mult disconfort, din fericire acum informaţia este din ce în ce mai abundentă şi ştiinţa a avansat suficient, astfel încât, să putem preveni şi trata noninvaziv aceste probleme.

De ce este femeia o fiinţă ciclică?

Pentru că ea este acordată la ritmul naturii şi menstruează lunar. Ciclul menstrual este împărţit în 4 faze, fiecare fază având propriul ei dans hormonal. În fiecare dintre cele patru anotimpuri ale ciclului menstrual femeia este diferită, are personalităţi diferite dictate de acest dans al hormonilor. Aceste faze se repetă lunar… teoretic aproximativ… în medie 40 de ani din viaţa fiecărei femei. Mai puţin atunci când suntem însărcinate… şi uneori când alăptăm.

Citește continuarea articolului în ediția de martie-aprilie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top