Now Reading
Nu am avut niciodata un orgasm

Nu am avut niciodata un orgasm

Buna ziua. Va scriu deoarece am o problema. Mi-am inceput viata sexuala acum 4 ani, avut 2 relatii, dar pana acum nu am avut niciodata un orgasm. Nu pot sa spun ca simt o placere mare in timpul actului sexual, sau cel putin nu mereu. Am incercat sa ma masturbez dar nu reusesc nici macar sa ma lubrefiez. Am citit despre frigiditate si am inteles ca se poate trata. Ce ma sfatuiti sa fac? Astept raspuns cat mai repede. Va multumesc!

Intrebare pusa de: Dana, 20

Raspunsul psihologului:

Cred ca in primul rand ar trebui sa eliminati orice problema fizica din povestea dumneavostra, inainte de a putea discuta despre partea si legatura psihologica dintre actul fizic si trairea sa psihica. Exista o legatura stransa intre corp si minte, asadar inainte de a o putea analiza trebuie sa va faceti ceva analize locale si hormonale.

Dupa sau in timp ce va faceti aceste cercetari, va indrum sa aveti o reflectie asupra faptului ca nu toate femeile au sau pot avea orgasm, ca unele femei ajung sa aiba orgasm abia dupa ce au avut un numar semnificativ de contacte sexuale si ca orgasmul nu se obtine si nu ar trebui sa fie la fiecare act sexual ‚obiectivul’ principal care trebuie atins cu orice pret. Probabil ca acum sunteti prinsa intr-un joc cognitiv vicios in care asteptati sa aveti orgasm, el nu apare, sunteti dezamagita, partenerul nici el nu prea fericit, samd.

In componenta orgasmului intra mai multi factori printre care dorinta sexuala, excitarea, relaxarea, destinderea musculara si psihica si factori contextuali ce tin de situatie, de partener (experienta acestuia, faptul ca este cel dorit si ca acesta raspunde adecvat, etc) dar si de cei doi in sine, de relatia si de capacitatea de a putea obtine o anumita intimitate, o anumita apropiere, o cautare si descoperire reciproca si nu in ultimul rand o comunicare directa sau indirecta asupra zonelor erogene, asupra stimulilor preferati sau neplacuti, asupra momentelor potrivite.

A face dragoste este o poveste care ii implica pe ambii parteneri si difera mult de actiunea de a face sec si simplu sex.

Dorinta sexuala si excitabilitatea sunt diferite si ar trebui sa le decelati si sa observati daca sunt ceva probleme in acest sens.

Pentru a depasi dificultatile sexuale puteti apela la un ajutor „mecanic” puteti folosi lubrifianti speciali, iar pentru ajutorul psihic, trebuie avuta in vedere fiecare din cele trei componente implicate dv-partenerul-amandoi impreuna. Adica sa descoperiti ce va face placere si sa faceti din actul sexual nu un scop de obitinere a orgasmului ci un scop de obtinere a placerii erotice. Nu in ultimul rand as sta de vorba si cu alte prietene care ar putea sa va impartaseasca din experienta lor in acest sens si care sa va ajute, sa va incurajeze si sa va sustina.

Va recomand sa cautati cartea de la Editura trei scrisa de Francois-Xavier Poudat, „Cum sa depasim dificultatile sexuale. Rabdare si Incredere.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top