Now Reading
Infiltrațiile în genunchi. Tratament revoluționar eficient pentru gonartroză

Infiltrațiile în genunchi. Tratament revoluționar eficient pentru gonartroză

Revista Psychologies
infiltrațiile-în-genunchi-tratament-revoluționar-eficient-pentru-gonartroză

Gonartroza sau artroza genunchiul este o afecțiune degenerativă a genunchiului care se manifestă prin uzura țesutului cartilajului articulației și poate duce la deteriorarea cartilajului genunchiului, a meniscului și a ligamentelor, definitiv.

Simptomele gonartrozei nu trebuie ignorate, deoarece acestea se pot agrava în timp și se poate ajunge chiar la invaliditate, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale dizabilităților la nivel modial. 

Care sunt cauzele gonartrozei?

Deși nu știe cu exactitate care este cauza principală a gonartrozei, s-au descoperit câțiva factori de risc ai acesteia. Aceștia sunt:

 • Sexul – femeile sunt de 3 ori mai predispuse la gonartroză decât bărbații;
 • Predispoziția genetică;
 • Obezitatea;
 • Înaintarea în vârstă;
 • Efort fizic foarte mare sau suprasolicitarea articulațiilor;
 • Leziuni la nivelul genunchiului. 

Principalele simptome ale gonartrozei

Simptomele pot varia, în funcție de stadiul bolii. Dacă la început acestea se prezintă sub forma unor dureri la nivelul genunchiului, în timp se poate observa o mobilitate restrictivă în mișcare, dar și alte simptome precum:

 • Dureri la nivelul genunchiului;
 • Sensibilitate la nivelul articulației;
 • Pierderea forței și mobilitățiii genunchiului;
 • Deformarea articulației.

Pe măsură ce boala degenerează cartilajul articular poate dispărea complet, iar oasele nu mai sunt protejate. Acest lucru determină o mobilitate scăzută sau chiar invaliditate.

Infiltrațiile în genunchi. Tratament revoluționar eficient pentru gonartroză, efectuat în cadrul Clinicii Oxxyene, din București

Încă de la primele dureri ale genunchiului și de la primele simptome, este indicat să începi tratamentului pentru gonartroză, pentru a te asigura că aceasta nu va degenera. 

La Clinica Oxxygene din București, care dispune de aparatură de ultima generație,  dar și de o echipă de medici cu experiență, ai șansa de a scăpa de durere și a opri degenerarea bolii, printr-o procedură nedureroasă – infiltrațiile în genunchi. 

O procedură revoluționară care se folosește de puterea propriului corp

Terapia cu infiltrații în genunchi este o terapie revoluționară care folosește propria plasmă a pacientului, așadar este una dintre cele mai eficiente, rapide și inovative tratamente de recuperare a gonartrozei. 

Această procedură este minim invazivă, nedureroasă și nu provoacă efecte negative sau alergii, tocmai pentru că se folosește de propriul sânge al pacientului. 

Cum se efectuează procedura?

Procedura cu infiltrații în genunchi este foarte simplă și se face în 3 pași. 

Pasul 1 – se recoltează o cantitate de 10 ml de sânge, într-o eprubetă specială. 

Pasul 2 – sângele se centrifughează într-o centrifugă specifică, pentru a se separa plasma și trombocitele, care au un aspect galben, clar. 

Pasul 3 – se introduce plasma, printr-o manoperă minim invazivă, în genunchi de medicul specialist de la Clinica Oxxygene. 

În cazul acestei proceduri, efectuată în cadrul Clinicii Oxxygene, se respectă cu strictețe toate normele de asepsie și antisepsie. 

Ce beneficii aduc infiltrațiile în genunchi?

Terapia de regenerare articulară te scapă nu doar de durere, dar susține și regenerarea țesuturilor în mod natural și rapid, sporind producția de colagen. 

 • Inițiază mecanisme proprii de vindecare;
 • Reducere durerea;
 • Reduce timpul de vindecare;
 • Scade riscul unei posibile operații;
 • Fără reacție imunogenică;
 • Rezultate pe termen lung.

Clinica Oxxygene are o experiență acumulată de peste 10 ani de activitate și dispune de aparatură de ultimă generație, oferind astfel servicii medicale superioare, fiind întotdeauna dedicați sănătății. 

Medicii cu experiență din cadrul Clinicii Oxxygene sunt pregătiți nu doar în tratare, ci și în prevenție și personalizare a tratamentelor și pot fi găsiți la adresa: Strada Enăchiță Văcărescu, nr. 18, sector 4, București sau pe strada Petre Ispirescu, nr. 6, Otopeni, Ilfov.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top