Now Reading
Festivalul ”George Enescu”, in topul celor mai importante festivaluri de muzica clasica din Europa

Festivalul ”George Enescu”, in topul celor mai importante festivaluri de muzica clasica din Europa

Revista Psychologies

Festivalul International „George Enescu” a fost inclus de catre publicatia britanica „The Independent” in topul celor mai importante festivaluri de muzica clasica din Europa din aceasta vara. In „galaxia virtuozilor” au mai fost incluse Verbier Festival, D’ Aix-en- Provence si Festivalul de Saint- Denis.

Ce au in comun toate aceste festivaluri? In afara de faptul ca fac parte din „elita muzicii clasice”, ele fac un pas important spre popularizarea unor astfel de manifestari culturale. Prin tehnologia webcasting din ce in ce mai multe persoane se pot bucura de spectacole exceptionale aflate „la un click distanta”.

Sctiunea CONCERTELE DE LA MIEZUL NOPTII

Sctiunea CONCERTELE DE LA MIEZUL NOPTII

Sctiunea MARI ORCHESTRE ALE LUMII

Sctiunea MARI ORCHESTRE ALE LUMII

Sctiunea WORLD MUSIC (MUZICA LUMII)

Sctiunea WORLD MUSIC (MUZICA LUMII)

Sctiunea RECITALURI SI CONCERTE CAMERALE

Sctiunea RECITALURI SI CONCERTE CAMERALE

Articolul numit „Un loc virtual in galaxia virtuozilor” le ofera pasionatilor de muzica clasica ce nu isi permit sa cumpere bilete optiunea de a viziona festivalurile pe calculator, in confortul propriei case. Unul dintre festivalurile ce a implementat tehnologia live streaming este chiar Festivalul International „George Enescu”.

Festivalului International „George Enescu” i se atribuie un rol important in reinventarea si rebrandingul cultural al „Micului Paris” intr- o metropola moderna din Estul Europei. „Romania poate parea ca nu mai este pe traiectoria corecta, dar cu siguranta nu vrea sa ramana asa”, titreaza The Independent. Unul dintre factorii mobilizatori este chiar Festivalul George Enescu, „ce aduce in Bucuresti unele dintre cele mai bune orchestre si solisti din lume”.

A XX-a editie a Festivalului „George Enescu” aduce in fata publicului iubitor de muzica clasica si noutatea de a putea urmari evenimentele pe internet, in timp real. Astfel, finalele Concursului International „George Enescu” – pian si vioara, Gala Laureatilor si evenimentul inaugural al festivalului de pe 1 septembrie (concert Residentie Orchestra din Haga) vor putea fi urmarite live pe www.festivalenescu.ro.

Posibilitatea de a transmite live secvente importante din „galaxia virtuozilor” care poposesc in Romania intre 1- 25 septembrie contribuie, crede directorul Festivalului „George Enescu”, la formarea unei audiente internationale pentru acest eveniment romanesc.

A XX-a editie a Festivalului International „George Enescu” are loc intre 1 si 25 septembrie 2011 in Bucuresti dar si in Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara.

Pentru mai multe informatii despre Festivalul International George Enescu puteti accesa site-ul www.festivalenescu.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top