Now Reading
NIVEA sărbătorește 25 de ani de inovație Q10

NIVEA sărbătorește 25 de ani de inovație Q10

Revista Psychologies
nivea-sărbătorește-25-de-ani-de-inovație-q10
  • În 1998, NIVEA a lansat primele produse anti-rid ce conțin Coenzima Q10
  • Prin această inovație, compania a dus la următorul nivel ingredientele active folosite în produsele cosmetice
  • Astăzi, Coenzima Q10 este unul dintre cele mai importante ingrediente active anti-rid și se află într-un proces continuu de optimizare, pe baza rezultatelor cercetărilor științifice.

Expertiza în cercetarea pielii a fost întotdeauna un aspect reprezentativ pentru Beiersdorf și este în ADN-ul companiei. De-a lungul celor 140 de ani de cercetare și inovație, au fost create noi produse și categorii de îngrijire a pielii, iar cercetarea Q10 este cel mai bun exemplu care ne arată că tradiția și inovația rămân strâns legate. Beiersdorf a fost prima companie care a lansat produse de îngrijire a pielii pe bază de Coenzima Q10, în urmă cu 25 de ani. Astăzi, gama Q10 a devenit gama NIVEA nr. 1 pentru îngrijirea feței în peste 60 de țări, iar un produs NIVEA cu Coenzima Q10 este vândut la fiecare două secunde. Cea mai recentă lansare din gama Q10 este Serumul NIVEA Q10 TARGETED WRINKLE FILLER. Acesta are la bază o formula extrem de eficientă ce combină Coenzima Q10 pură cu Peptide BIOXIFILL® – o combinație ce ajută la diminuarea ridurilor, chiar și din zonele cele mai delicate ale feței.

Descoperiri care au revoluționat piața cosmetică

Coenzima Q10 a fost descoperită de omul de știință american Frederick L. Crane în 1957.  Colegul său britanic, Peter Mitchell a efectuat cercetări suplimentare asupra coenzimei, descoperind funcționalitățile energizante ale acesteia și a primit Premiul Nobel în 1978. Ulterior, la începutul anilor 1990, studiul efectelor coenzimei Q10 asupra pielii a fost preluat de cercetătorii de la Beiersdorf, iar în 1998 coenzima Q10 a fost integrată pentru prima dată ca ingredient în produsele de îngrijire a pielii NIVEA. Până în prezent, aproximativ 50 de oameni de știință au fost implicați în cercetările Q10 efectuate, iar acest lucru a generat aproximativ 40 de contribuții științifice. Primul brevet Q10 a fost obținut în 1994, iar de atunci încă 10 brevete sunt active.

„Consumatorii sunt foarte interesați de funcționalitatea și originea ingredientelor ce stau la baza produselor cosmetice. În cazul îngrijirii anti-rid, deși apar noi ingrediente, puține devin cu adevărat clasice. Coenzima Q10 – alături de acidul hialuronic și vitamina C – reprezintă un mix clasic ce combină cu succes tradiția și inovația, a spus Dr. Martin Stoebe, Country Manager Beiersdorf România, Bulgaria & Rep. Moldova

Studiile arată că Q10 poate regenera celulele pielii

Coenzima Q10, pe care organismul o produce singur, este vitală și poate fi găsită în fiecare celulă. Nutrienții și oxigenul sunt transformate în energie valoroasă cu ajutorul Coenzimei Q10. Prin urmare, Q10 este esențial pentru metabolismul energetic și facilitează aproximativ 95% din energia totală a corpului nostru, inclusiv în celulele pielii. Ca antioxidant natural, combate radicalii liberi răspunzători de îmbătrânirea prematură a pielii. Concentrația de Q10 scade odată cu vârsta, dar și din cauza stresului și a razelor UV. Însă cercetările științifice continuă să scoată la iveală noi informații cu privire la efectul Q10 asupra regenerării celulare. Folosind un model celular, oamenii de știință Beiersdorf și partenerii de la Universitatea din Ancona au demonstrat recent că deficitul de Q10 poate fi completat și, ca rezultat, celulele pielii pot fi întinerite biologic. Toate aceste rezultate și demonstrații au fost publicate în 2021, într-un studiu remarcabil care a adus cercetarea anti-rid cu un pas înainte.

Nivea Q10_Body

Dialog științific cu experți internaționali

Pentru a susține progresul, departamentul de cercetare și dezvoltare Beiersdorf colaborează cu oameni de știință specializați în Q10 de la alte institute de cercetare printre care DESY (Deutsches Elektronen-Synchrotron), Universitatea din Hamburg sau Institutul Fraunhofer pentru Cercetarea Polimerilor Aplicați (IAP). Sub îndrumarea Beiersdorf, echipa responsabilă a folosit o tehnică de imagistică care a făcut vizibilă pentru prima dată coenzima Q10 introdusă în celulele pielii și a reușit să urmărească atât absorbția sa celulară, cât și traseul urmat de aceasta. Metoda bazată pe principiul analizei fluorescenței cu raze X și dovezile pe care aceasta le-a furnizat cu privire la traseul ingredientului activ Q10 spre locul în care se intenționa să ajungă, au atras atenția oamenilor de știință din alte discipline, de exemplu în terapia cancerului și în cercetarea eficacității Q10 asupra altor zone decât pielea.

Acest lucru este dovada clară că încă sunt multe de descoperit cu privire la această Coenzimă importantă și noi perspective asupra eficacității ei sunt explorate în mod constant. Activitatea intensivă de cercetare și dezvoltare Beiersdorf, alături de dezvoltarea continuă a metodologiilor științifice, oferă, de asemenea, perspective din ce în ce mai profunde asupra biologiei pielii. Prin urmare,  în viitor se va pune tot mai mult accent pe decodificarea proceselor metabolice ale organismului ce furnizează informații importante privind procesul de îmbătrânire a pielii. Toate acestea vor sta la baza dezvoltării de soluții tot mai precise și mai eficiente pentru îngrijirea pielii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top