Now Reading
Parfumul, percepţie despre universul interior al emoţiilor

Parfumul, percepţie despre universul interior al emoţiilor

izabela-juncu
parfumul-percepţie-despre-universul-interior-al-emoţiilor

O întrebare la care meditez adesea este „de ce ne parfumăm?”. Există în viața noastră zile în care pur și simplu nu putem articula toate emoțiile și senzațiile trăite. În astfel de zile, de multe ori instinctiv, recurgem la parfum, care vorbește pentru noi și despre noi. Parfumul este un limbaj metalingvistic.

Fiecare zi din viața noastră are un parfum. Ne trezim când simțim aroma proaspătă a boabelor măcinate de cafea și devenim mai încrezători atunci când purtăm un parfum cu note de cardamon, mai senzuali când alegem trandafirul și mai relaxați când alegem vetiverul sau lavanda.

Panoplia ingredientelor de nișă e atât de vastă, încât ar fi păcat să nu alegem un parfum special, care să ne evidențieze unicitatea și să vorbească despre noi.

Cum ne alegem parfumul?

Personal, în momentele de inspirație ludică, îmi place să port un parfum pe care, în mod obișnuit, nu l-aș purta niciodată. Apoi, aleg să fac un pas în spate și să observ ce efect are acest joc asupra mea și asupra celor din jur. Acest exercițiu de imaginație mi-a oferit satisfacții surprinzătoare pentru că avem toți o capacitate uluitoare de a ne metamorfoza, iar parfumul este metoda perfectă pentru o experiență exploratorie.

Alegerea unui parfum într-un mod profesionist, așa cum facem noi în cadrul consultațiilor dedicate alegerii parfumului pentru membrii comunității Notorious Stories, presupune un proces de minim două săptămâni, în care clientul testează, miroase și trăiește cu parfumul ales, pentru a intra în simbioză.

Alegerea parfumului nu trebuie făcută nicidecum în pripă, între două avioane sau la sugestia unei persoane care poartă un parfum anume, în speranța că el se va dezvolta la fel și pe pielea noastră.

Citește continuarea articolului în ediția dublă decembrie 2021 – ianuarie 2022 a revistei Psychologies.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top