Now Reading
Regaseste frumusetea gestului

Regaseste frumusetea gestului

Revista Psychologies

Regaseste frumusetea gestului
Performante, imbogatite cu elemente active foarte eficiente, cremele de fata beneficiaza de imensele progrese pe care le-a facut stiinta. Cosmetica a redescoperit, de asemenea, importanta gesturilor pentru momentul de ingrijire. In cele ce urmeaza, te initiem in cateva ritualuri esentiale.

Dintotdeauna, femeile au inventat, apoi si-au transmis ritualurile de frumusete si retetele unor preparate miraculoase pe baza de fructe, legume, plante sau argile. Ele au stiut sa identifice precis gesturile cele mai eficiente si sa stabileasca o ordine a ingrijirilor. De la ele s-au inspirat pionierele cosmeticii moderne – de la Estée Lauder la Elisabeth Arden sau Helena Rubinstein – care, la randul lor, au stiut sa creeze gesturile care preceda, insotesc si desavarsesc actul de ingrijire a tenului.

Inca din 1927, Nadia Payot, dermatolog, a propus un masaj de 42 de miscari pentru fata, gat si decolteu – un suflu de energie pozitiva care actioneaza asupra masei musculare si a terminatiilor nervoase. In anii 1940, Erno Laszlo, celebru dermatolog ungur stabilit la Hollywood, a inventat tehnica splashing-ului (fata este clatita, alternand apa rece cu cea cal­da), care stimuleaza tesuturile, oxigeneaza pielea, intareste capilarale.

De cativa ani, cosmetica hightech, pe baza de elemente active foarte eficiente care pot regenera pielea si grabi reinnoirea celulara, a transformat gesturile ritualice de frumusete in ceva desuet. Suava si lenta aplicare a cremei a dis­pa­rut, pentru ca, acum, aceasta se aplica in doi timpi si trei miscari, urmand ca moleculele supereficiente sa faca restul. Un adevarat noroc pen­tru femeile grabite, intotdeauna avide de performante si rezultate. Iata cum stau lucrurile astazi. Pentru a reconcilia corpul si spiritul, multe produse de ingrijire redescopera importanta gestului de frumusete si propun proceduri de ingrijire minutios orchestrate.

Reintra in contact cu tine

Opus al frumusetii in mare viteza, ritualul presupune timp si atentie. Asadar, da mai multa atentie clipei prezente. Un ritual te obliga sa faci o pauza, sa iesi din stresul cotidian si sa te concentrezi asupra propriei persoane, cu bucurie. Ritualul exprima, de fapt, puterea fieca­rei persoane de a-si face bine. Gesturile potrivite aduc o stare de bine pielii tale, care are nevoie de atentie.

Se stie bine ca pielea este in­fluentata de emotii. Concentrandu-te pe propriile gesturi, incarcandu-te cu emotii bune, te pregatesti sa primesti mai bine ingrijirile. Situatia inversa poate fi usor demonstrata: atunci cand o crema este aplicata foarte repede si fara atentie, este mai greu asimilata.

Noile ritualuri de frumusete raspund acestei nevoi de a deveni constienta de ceea ce faci si aduc un plus de sentiment ingrijirii pe care ti-o acorzi. Tot ele iti fac in egala masura un mare cadou, caci te repun in contact cu doua dintre simturile cele mai ar­ha­ice: pipaitul si mirosul. Simplul gest de a pune palmele pe fata, de a intra in contact cu degetele, tinand ochii inchisi, este unul linistitor.

Miro­sul este la fel de important. Si cand iti place parfumul unui produs, sunt mari sanse ca si pielea ta sa il aprecieze.

Netezirea
Ritual de descongestionare
Acest ritual a fost inventat de Georgio Armani. El isi dorea un obiect-bijuterie care sa insoteasca prima sa crema de ingrijire: Nera. Asadar, pune piatra de masaj din obsidian in frigider. Pentru ca acest mineral are proprietati conducatoare, prospetimea persista mult. Plimba apoi aceasta piatra delicata si neteda in jurul ochilor, apasand usor. Insista in coltul interior al ochiului, in centrul arcadei pleoapei si in zonele din exterior. Va disparea astfel aspectul de ochi umflati si vei obtine o privire odihnita.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top