Now Reading
Sfaturi de frumusește și sănătate pentru o vară fără griji

Sfaturi de frumusește și sănătate pentru o vară fără griji

Revista Psychologies
sfaturi-de-frumusește-și-sănătate-pentru-o-vară-fără-griji

Vara este aici, temperaturile au urcat simțitor, iar odată cu ele a crescut și gradul de expunere a pielii la lumina soarelui. Frumusețea și sănătatea pielii tale este influențată semnificativ de radiația solară, motiv pentru care este important să știi cum să ai cât mai bine grijă de ea. Citește în continuare și află ce poți face pentru a te asigura că pielea ta este nu doar frumoasă, ci și sănătoasă, în timp ce tu te bucuri din plin de vară.

Discută cu un medic dermatolog

Fiecare tip de piele reacționează diferit la contactul cu soarele și are nevoie de îngrijire individualizată. O discuție cu un medic dermatolog îți poate oferi toate informațiile necesare în legătură cu cea mai bună modalitate de îngrijire a pielii tale. În plus, medicul dermatolog te poate învăța să recunoști simptomele alergiei solare și cum să minimizezi riscul apariției acesteia.

Produsele de protecție solară

Produsele de protecție solară sunt unul dintre cei mai buni aliați ai tăi pentru menținerea sănătății și aspectului pielii. Expunerea la soare provoacă îmbătrânirea prematură a pielii și, în plus, îți crește riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer de piele. Din acest motiv, este important să folosești produse de protecție solară de fiecare dată când te afli în bătaia soarelui, indiferent dacă ești în vacanță sau pe drumul dintre birou și casă.

Alegerea factorului de protecție se face în funcție de tipul de activitate desfășurată, de tipul de piele și de indicele UV. De asemenea, este important să reaplici produsul la fiecare două ore sau chiar mai repede dacă ai transpirat excesiv sau dacă ai desfășurat o activitate în apă.

Nu uita că produsele de protecție solară nu te protejează în totalitate de radiația solară. Încearcă să petreci cât mai mult timp la umbra clădirilor sau a copacilor și optează pentru haine lejere și pălării cu boruri largi care să lase cât mai puțină piele expusă soarelui.

Hidratarea

Deși în timpul verii aerul nu este la fel de uscat ca în timpul anotimpului rece, hidratarea rămâne un pas important în rutina de îngrijire pentru a menține elasticitatea și fermitatea pielii. Dacă simți că produsul hidratant îți încarcă tenul, poți opta pentru un produs cu o textură mai lejeră. În plus, ai la dispoziție produse hidratante care încorporează și protecție solară, ușurându-ți astfel semnificativ rutina de îngrijire.

De asemenea, nu uita să folosești un produs hidratant și pe restul corpului și acordă importanță cantității de lichide consumate. Un consum adecvat de apă (și alte lichide neîndulcite) contribuie la menținerea unui grad corespunzător de hidratare a pielii.

În concluzie, expunerea crescută la soare în special în timpul verii are un impact negativ nu numai asupra aspectului pielii tale, ci și asupra sănătății sale. Încearcă să petreci cât mai mult timp la umbră, evită expunerea la orele amiezii și folosește corect produsele de protecție solară pentru a te bucura de o vară fără griji!

Surse informative:

  • Mayer, Beth Ann. “8 Simple Steps to Radiant Summer Skin.” Healthline, 6 July 2021, www.healthline.com/health/beauty-skin-care/the-ultimate-summer-skin-care-routine-in-8-simple-steps. 
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top