Now Reading
Sfaturi utile înainte de a purta pentru prima dată lentile de contact

Sfaturi utile înainte de a purta pentru prima dată lentile de contact

Revista Psychologies
sfaturi-utile-înainte-de-a-purta-pentru-prima-dată-lentile-de-contact

Porți de mult timp ochelari de vedere și vrei să-i înlocuiești cu lentile de contact? Este o schimbare pe care o poți face cu ușurință, iar primul pas este acela al unui control oftalmologic. Așa cum știi, beneficiile purtării lentilelor de contact sunt semnificative, îți oferă libertatea de a pleca de acasă fără ochelari, oferindu-ți un câmp vizual nelimitat, activitățile sportive le poți practica fără nicio îngrijorare și nu se aburesc. În plus, poți opta pentru lentile de contact colorate cu dioptrii, astfel că pe lângă corecția vederii, te bucuri și de schimbarea culorii irisului.

Ca orice lucru nou, dacă urmează să porți pentru prima dată lentile de contact, ai probabil niște întrebări pentru care ai vrea să afli răspuns sau ești poate curios de anumite detalii. De exemplu, îți poți face griji legat de cum vei aplica lentilele de contact sau vrei să știi mai multe despre modul de îngrijire al acestora. Așadar, în acest articol ți-am pregătit câteva sfaturi utile. 

Sfaturi utile înainte de a purta lentile de contact

1. Este recomandat să efectuezi un consult oftalmologic înainte de a purta pentru prima dată lentile de contact. Specialistul va evalua starea de sănătate a ochilor și va face prescripția pentru lentile. Dacă te bazezi pe o rețetă mai veche a ochelarilor tăi de vedere, riști ca dioptriile de atunci să nu mai fie actuale. În plus, prescripția pentru lentile conține mai mulți parametrii, astfel încât acestea să se așeze perfect pe ochi.

2. Fii la curent cu tipurile de lentile de contact disponibile la ora actuală. Atunci când știi opțiunile pe care le ai la dispoziție, poți face cea mai bună alegere pentru stilul tău de viață. Există lentile de contact de unică folosință, care se pun dimineața, iar seara le scoți și le arunci. A doua zi iei o nouă pereche din ambalaj. Acestea sunt recomandate atunci când începi să porți lentile de contact, tocmai fiindcă nu mai necesită curățarea cu soluție de întreținere. Sunt și lentilele de contact săptămânale, poți achiziționa lentile de contact 7 purtări de la Lensa.ro. Acestea necesită clătire cu soluție, iar peste noapte stau în recipientul dedicat, urmând ca a doua zi să fie din nou purtate. După o săptămână se aruncă și se trece la altă pereche nouă. Același principiu îl au și lentilele lunare, care după 30 de zile trebuie înlocuite.  

3. Dacă ai crezut că lentilele de contact colorate au strict rol estetic, trebuie să știi că ele pot fi și cu dioptrii. Mai precis, te poți bucura de o vedere clară, dar și de culoarea dorită a ochilor. Schimbarea pe care o vei face va fi astfel cu atât mai specială.

4. Cum se aplică lentilele de contact? Probabil te întrebi acest lucru. Trebuie să știi că nu este nimic dificil și îți va ieși din prima. În primul rând trebuie să ai mâinile curate și uscate. Vei lua lentila cu buricul degetului arătător de la mâna dreaptă, iar cu degetul mijlociu de la aceeași mână vei trage ușor de pleoapa inferioară în jos și vei privi înainte. Cu degetul arătător de la mâna cealaltă trage de pleoapa superioară și privește în sus. În timpul acesta aplică lentila. Asta a fost tot!

5. Îngrijirea lentilelor de contact este de asemenea un lucru care poate părea minuțios, însă este cât se poate de simplu. Dimineața le scoți din recipient, le cureți cu puțină soluție de întreținere și apoi le aplici pe ochi. Seara, după ce le îndepărtezi, le clătești ușor cu soluție, la fel și recipientul în care le păstrezi, apoi pui în el soluție, inserezi lentilele și le lași acolo peste noapte. Când a sosit ziua în care trebuie să le înlocuiești, le arunci și scoți o pereche nouă din cutie. De exemplu, la lentilele lunare sunt șase bucăți în cutie, adică trei perechi. 

Prin urmare, trebuie să știi că lentilele de contact se manevrează cu ușurință și au un proces de îngrijire simplu și rapid. Nu trebuie să te gândești că vei avea o grijă în plus. Totul devine cât se poate de firesc, o rutină asemeni spălatului pe față. Dacă respecți indicațiile primite, folosești o soluție de curățare, nu depășești timpul de purtare înscris pe cutie, nu ai de ce să îți faci griji în privința vreunui risc. Bucura-te de o vedere clară și un câmp vizual complet!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top