Now Reading
TOP 7 uleiuri esențiale afrodisiace

TOP 7 uleiuri esențiale afrodisiace

Avatar photo
top-7-uleiuri-esențiale-afrodisiace

Preludiul, îmbrățișările, săruturile, șampania sau fructele de mare te pot ajuta pentru a intra în starea de intimitate. Însă nu numai ele. Unele uleiuri esențiale au, de asemenea, proprietăți afrodisiace și te pot ajuta să explorezi mai bine știința plăcerii.

Cercetările sugerează că mai multe tipuri de uleiuri esențiale pot avea proprietăți afrodisiace atunci când sunt inhalate înainte sau în timpul intimității. De fapt, se știe că unele mirosuri puternice pot declanșa erecții, iar că femeile cu un simț al mirosului mai puternic tind să aibă mai multe orgasme în timpul actului sexual.

Anumite plante au fost folosite, de-a lungul timpului, pentru a stimula dorința sexuală masculină și feminină, performanța și plăcerea. Cu toate acestea, puține cercetări științifice au explorat modul în care uleiurile esențiale pot beneficia viața sexuală a unei persoane. Deși nu este posibil să spunem că orice ulei esențial este afrodisiac, există unele proprietăți ale uleiurilor esențiale care pot fi legate de o experiență sexuală îmbunătățită.

Aromaterapia, o tehnică la îndemâna ta

Uleiurile esențiale combină acțiunea lor revitalizantă, tonică, stimulantă cu efectul anti-septic, ele acționând asupra scăderii libidoului, principala cauză a pierderii apetitului sexual atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Acestea se aplică fie prin masaj în zona lombară sau de-a lungul coloanei vertebrale, fie prin difuzorul electric pentru a crea o ambianță stimulantă din punct de vedere sexual.

Iată 7 uleiuri esențiale pe care le poți introduce în dormitor pentru o experiență sexuală îmbunătățită:

Uleiul esențial de GHIMBIR

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale afrodisiace care se găsesc în rizom din care extragem, de fapt, uleiul esențial. Uleiul esențial de ghimbir este folosit în mod tradițional pentru efectele sale tonice. Favorizează starea de bine generală prin reducerea oboselii, fie ea fizică sau mentală. Tonic sexual, este considerat a fi un afrodisiac, stimulând libidoul masculin sau feminin.

Uleiul esențial de YLANG-YLANG

Cercetările sugerează că inhalarea uleiului esențial de ylang ylang este asociată cu sentimente de euforie, ajutând, de asemenea, la ameliorarea depresiei. Un studiu a demonstrat că aplicarea uleiului de ylang ylang pe piele poate îmbunătăți stima de sine. Deși nu există o legătură științifică clară între ylang ylang și experiența sexuală, dovezile sugerează că poate îmbunătăți sănătatea mintală. Iar pentru că starea de spirit este strâns legată de experiența sexuală, este posibil ca ylang-ylang-ul să fie o soluție eficientă pentru stimularea sexuală.

Uleiul esențial de LEMN DE SANTAL

Este cunoscut ca fiind un remarcabil purifiant și un excelent calmant. Este unul dintre rarele afrodisiace autentice, având o acțiune puternică asupra infecțiilor urinare și genitale (candidoze). Cercetătorii au descoperit că femeile care au inhalat ulei esențial de lemn de santal în timpul sexului au raportat o stare de spirit mai bună și un nivel ridicat al dorinței sexuale decât cele care nu inhalaseră uleiul esențial.

Uleiul esențial de IASOMIE

Mirosul îmbătător al iasomiei a fost considerat mult timp a avea un efect afrodisiac. A fost purtat ca parfum, iar în unele părți ale Indiei, florile de iasomie sunt adesea incluse ca decor în dormitorul tinerilor căsătoriți pentru a crea o atmosferă romantică. Efectul său stimulant asupra undelor cerebrale poate face o persoană mai alertă la indicii sexuali.

Uleiul esențial de TRANDAFIR

Uleiul esențial de trandafir este un cunoscut afrodisiac, trandafirii fiind adesea asociați cu dragostea. Mirosul de trandafir poate provoca excitare și creșterea libidoului. Este recomandat pentru orice tip de disfuncție sexuală, cum ar fi disfuncția erectilă, impotența sau frigiditatea.

Uleiul esențial de NEROLI

Uleiul esențial de neroli este un ulei esențial afrodisiac cu un parfum intens de floare de portocal. Calmează durerile și anxietatea, atenuează durerile de cap, reduce stresul și nivelul de cortizol și revigorează mintea, ajutând în același timp la eliminarea depresiei.

Uleiul esențial de PATCHOULI

Se crede că patchouli funcționează ca afrodisiac prin stimularea energiei senzuale și creșterea libidoului. Determină producția de hormoni sexuali estrogen și testosteron, ajutând la eliminarea anxietății sexuale și a libidoului lent.

Ambiance Florame Professionnel Horizontale

EXTRA: creează-ți propriul ulei de masaj afrodisiac!

  • 15 picături de ulei esențial de ylang ylang
  • 7 picături de ulei esențial de lemn de santal
  • 7 picături de ulei esențial de ghimbir
  • completează cu ulei vegetal de Macadamia până la 100ml și agită bine flaconul

Dacă vrei să-ți surprinzi partenerul cu un masaj senzual, nimic nu e mai simplu! Încălzește uleiul de masaj în podul palmei și aplică-l în mișcări circulare, insistând pe zona lombară, plexul solar și abdomen. Atenție: mișcările trebuie să fie ușoare și senzuale, fără a apăsa prea insistent! Poți aplica această sinergie timp de 10 zile, de 2 ori pe zi: dimineața și seara, de exemplu.

În cazul uleiurilor esențiale, calitatea este crucială. De aceea un ulei esențial de calitate trebuie să conțină pe etichetă certificarea, denumirea în latină, specia și subspecia acolo unde este cazul, țara din care provine planta, principalele componente chimice (sau cel puțin primele trei), chemotipul dacă este cazul.

Personal, îți recomand uleiurile esențiale 100% pure și naturale, certificate BIO de la Florame Franța, disponibile pe www.naturalparis.ro.

Pentru o consultație personalizată în funcție de antecedentale tale medicale sau de afecțiuni, te aștept în cadrul Cabinetului de Aromaterapie și Fitoterapie, din str. Marcel Andreescu 61, sector 1, București, telefon 0749 079 446.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top