Now Reading
Top coat: când și cum să îl folosești?

Top coat: când și cum să îl folosești?

Revista Psychologies
healthy-beautiful-manicure-manicurist

Pentru ca o aplicare de lac să aibă succes, nu trebuie trecut cu vederea niciun pas. Auzim despre top coat ca fiind esențial pentru o manichiură de succes. Dar ce este acest produs? La ce folosește? Și ce efect are asupra unghiilor

Considerat a fi de prisos de unii, stratul superior este totuși esențial pentru stilul manichiurii tale, deoarece aduce finisaj, protecție și strălucire ojei. Și asta nu este tot: top coat-urile sunt acum instrumente creative datorită sclipirii, matului. Descoperă acum virtuțile top coat-ului.

Top coat: ce este?

Literal „strat superior”, top coat este inițial un lac transparent și strălucitor care va fi aplicat după lacul colorat pentru a-i conferi strălucire și rezistență. Fără el, oja s-ar dezlipi mult mai repede. Dar nu cu mult timp în urmă, top coat și-a depășit calitățile simple de finisare și protecție cu argumente decorative. Fumos, lăptos, confetti sau mat, efectele sunt numeroase, iar combinațiile sunt nesfârșite. Astfel, stratul superior devine un instrument perfect pentru arta unghiilor și, de acum înainte, participă în părți egale cu lacul colorat pentru a-ți sublima unghiile. În plus față de a spori oja cu efectele sale speciale, top coat poate fi, de asemenea, un element de uscare datorită stratului superior al acceleratorului de uscare. Aplicat imediat după ultimul strat de lac colorat (aștepți oricum un minut), acesta va reduce considerabil timpul de uscare al manichiurii tale continuând să îi ofere strălucire și protecție.

Cum se folosește top coat-ul?

După ce ai aplicat o bază, apoi un lac (două straturi pentru o culoare uniformă), ia-ți faimosul top coat. Aplică un strat nici prea subțire, nici prea gros pe unghie. Dacă este prea subțire, există riscul de a vedea urmele făcute de perie. Dacă este prea gros, manichiura ta ar putea avea mici bule inestetice.

Top coat poate fi folosit ca finisaj pe o manichiură (nail art, lac clasic sau chiar unghii false) într-un strat mai mult sau mai puțin fin în funcție de material și de efectul dorit. Când nu este un strat superior de accelerare de uscare, este necesar să aștepți până când stratul anterior de lac este complet uscat înainte de a-l aplica. Micul sfat: pentru a preveni retragerea stratului superior de ojă, începe prin aplicarea acestuia pe marginea unghiei urmând curbura vârfului și abia apoi, faci restul unghiei. De asemenea, nu ezita să il folosești în fiecare zi pentru a rezista mai mult. Și pentru un rezultat și mai original și mai personalizat, aplică-ți top coat-ul doar pe o parte a unghiei, în stil francez, cu puncte sau în diagonală, ideal, de exemplu, cu un strat superior mat. Evident, toate aceste recomandări privind utilizarea top coat-ului se aplică, de asemenea și la pedichiura picioarelor.

Top coat lucios sau mat?

Cel mai cunoscut efect al top coat rămâne strălucirea. Pentru a da un aspect curat și finisat lacului de unghii, optează pentru un strat de acoperire transparentă strălucitoare. Reține, totuși, că poți lua și un top coat matifiant care va aduce un aspect sofisticat manichiurii tale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top