Now Reading
Trăiește cu vitalitate momentele importante

Trăiește cu vitalitate momentele importante

andreea-elena-iorgu
trăiește-cu-vitalitate-momentele-importante2

În anumite perioade te simți extrem de obosit și te întrebi de ce se întâmplă așa chiar și atunci când aparent ai un somn odihnitor. Stările de oboseală sunt extrem de supărătoare pentru că nu ne lasă să ne bucurăm de momentele și evenimentele frumoase din viața noastră, cel puțin nu cu aceeași vitalitate cu care ne-am dori. Este neplăcut în special la sfârșit de an, când activitățile noastre sunt mai aglomerate iar pregătirile de sărbători sunt în toi. Unul din motivele pentru oboseala resimțită în tot corpul este sistemul hepatobiliar suprasolicitat și degenerat.

Află că ficatul este organul răspunzător pentru curățarea organismului tău, el se ocupă cu o mare parte din procesele de eliminare a toxinelor. Ficatul are un rol esențial pentru sănătatea întregului corp, el îndeplinește numeroase funcții, de la producția sucului biliar și administrarea nivelului de energie și hormoni până la eliminarea toxinelor din organism și nici un alt organ nu îi poate prelua funcțiile. Mai mult de atât, ficatul are și o capacitate uimitoare de autoregenerare, producând celule sănătoase în locul celor care au fost distruse, dar acest lucru nu înseamnă că se poate abuza de puterile pe care le are.

Problemele apar când, din cauza obiceiurilor noastre de zi cu zi, îi îngreunăm funcțiile și îl suprasolicităm rezultând celule hepatice deteriorate sau chiar distruse. Aceste degradări hepatice dacă se produc cu o viteză mai mare decât viteza de regenerare a ficatului se poate ajunge la diverse afecțiuni.

Obiceiurile noastre de zi cu zi pot să susțină ori să afecteze buna funcționare a ficatului. Spre exemplu excesele de zahăr, sare sau grăsimi înseamnă un regim alimentar dezechilibrat care dăunează celulelor hepatice. Iar cei mai nocivi factori sunt stresul, consumul ridicat de alcool, fumatul și alimentele de tip junk food.

De asemenea stările de oboseală și anxietate pot să afecteze activitatea ficatului, încetinindu-i funcțiile care sunt atât de importante pentru organism.

Astfel, observăm că la sfârșit de an când muncim din greu sau după evenimente cu excese alimentare, ne simtim obosiți, epuizați și tot corpul este lipsit de vitalitate, pentru că ficatul nostru este epuizat iar procesele sale devin mai greoaie.

Dar, după cum spuneam, putem avea și obiceiuri bune, care să ne ajute ficatul să se regenereze și să aibă un randament mai bun prin susținerea proceselor sale metabolice. Pe lângă deprinderea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase, eliminând mâncarea și băuturile nocive, putem stimula funcțiile hepatice și regenerarea acestuia cu ajutorul plantelor medicinale cu acțiune hepatoprotectoare.

O selecție din astfel de plante se poate regăsi în suplimentul alimentar LIVECOM®. Acesta ajută organismul să susțină procesele metabolice de la nivelul ficatului, stimulând regenerarea hepatică.

Un alt rol important este să contribuie la digestia grăsimilor, la metabolizarea lor corectă și la menținerea echilibrului lipidic în sânge prin favorizarea procesului de secreție biliară și evacuarea normală a acizilor biliari, ajutând vezica biliară să funcționeze în parametri optimi.

livecom-ayurmed

LIVECOM® este recomandat în caz de alimentație necorespunzătoare, consum de alcool, utilizare a medicamentelor hepatotoxice, consumul de sucuri carbogazoase și alimente procesate, deoarece protejează integritatea membranei celulare hepatice împiedicând pătrunderea în celule a substanțelor nocive.

Așadar, LIVECOM® susține ficatul în desfășurarea optimă a proceselor metabolice și în eliminarea toxinelor din organism, fiind un produs eficient în refacerea organismului după suprasolicitare, oboseală cronică, toxiinfecții alimentare, medicație cu potențial hepatotoxic și convalescență.

Iată că întotdeauna natura ne ajută să ne menținem organismul sănătos și nu este o întâmplare că atât de multe plante cu proprietăți medicinale fac parte din alimentația noastră zilnică, fără ca noi să ne dăm seama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top