Now Reading
Armonie și împlinire pentru femeia din tine

Armonie și împlinire pentru femeia din tine

andreea-elena-iorgu
armonie-și-împlinire-pentru-femeia-din-tine

Fie că vorbim despre bărbați sau despre femei, constatăm tot mai des că oamenii se simt epuizați, lipsiți de motivație și energie, îngreunați sub povara grijilor și a stresului cotidian. Ușor, ușor apar neînțelegeri și divergențe în cuplu sau cu persoanele apropiate. Parcă nimic nu merge, starea noastră generală se deteriorează, nu mai simțim bucuria și entuziasmul care ne pot duce la exaltare și la trăirea unei vieți împlinite. Ne îndepărtăm de oamenii apropiați și simțim că nu ne mai conectăm cu aceștia. Dar lucrurile nu trebuie neapărat să stea așa, ține de noi să schimbăm această perspectivă, cu puțin ajutor dacă ne îndreptăm resursele în direcția oportună o să observăm că viața și sănătatea noastră se poate îmbunătăți.

Fericirea, sănătatea și stările psiho-emoționale merg mână în mână. Află că stresul emoțional a devenit principala noastră „boală”, mai corect spus, este sursa bolilor noastre și a vieții lipsite de împlinire. Primele semne că ceva nu se derulează bine în sufletul și în corpul nostru sunt oboseala, stările apatice, lipsa chefului, libidoul scăzut, dereglările hormonale, tulburările menstruale, pe scurt, problemele din sfera endocrină și sexuală, pentru că acestea au cea mai mare legătură cu ceea ce simte psihicul nostru. Așa pot apărea afecțiunile ginecologice, de la o încărcătură emoțională prea mare, pe care nu reușim sa o descărcăm.

Te întrebi, dar ce legătură are stresul cu dezechilibrele hormonale, cu sistemul endocrin, cu organele genitale și practic cu viața sexuală, de la libidou și satisfacție până la fertilitate și sarcină. Află că nervul vag, care pleacă de la nivelul creierului către restul organelor din corp, este principalul nerv al sistemului nervos vegetativ fiind o sursă a fibrelor nervoase parasimpatice pentru toate organele interne. Astfel, în funcție de percepțiile și stările emoționale se declanșează în corp o serie de procese care conțin informațiile date de ceea ce simțim și percepem emoțional față de mediul exterior. Așa se face că avem tulburări de natură sexuală, dureri de cap, disfuncții hormonale și chiar tulburări de digestie și tranzit.

Cum ne corectăm comportamentul nociv și sănătatea?

Primul pas este acceptarea și conștientizarea că nu trăim în armonie, nici psihic și nici fizic, apoi analizăm simptomele fizice pe care le constatăm în corp și ce anume ne deranjează.

Când vorbim despre tulburări de ordin emoțional și despre stres, constatăm manifestări la femei precum indispoziție, lipsa atracției față de partener, tulburări de menstruație, lipsa ovulației, infertilitate, dureri menstruale accentuate, sângerări menstruale abundente etc.

Cel de-al doilea pas după conștientizare este corectarea disfuncțiilor prin corectarea comportamentului. La început poate fi dificil să îți restabilești ritmul de viață și modul de gândire, însă poți folosi mijloace de ajutor precum relaxarea, sportul, meditația, diverse terapii psihologice și utilizarea de plante medicinale care pot regla organismul, oferind nutrienți necesari și ajutând la combaterea simptomelor resimțite.

Utilizarea plantelor medicinale la început de drum este mai mult decât indicată pentru că ne ajută să susținem acest proces de schimbare, care poate fi dificil pentru început, astfel vom putea vedea îmbunătațirea stării noastre și ajutându-ne să câștigăm încredere în capacitatea noastră de schimbare.

kamaiany-ayurmed

Pentru femei se găsesc numeroase plante medicinale cu rol de reglare hormonală. Un astfel de produs poate fi KAMAIANY® care reprezintă o abordare holistică a echilibrului hormonal feminin, a sănătații genitale, a sexualității și senzualității. Așadar, KAMAIANY ajută la normalizarea ciclului menstrual și la refacerea endometrului, ameliorând simptomatologia din timpul menstrei. Aduce un aport de fier natural și calciu, elemente esențiale organismului în urma pierderilor menstruale. Susține capacitatea de adaptare a organismului feminin la stres, suprasolicitare și oboseală, oferind o stare de relaxare. Femeia își va recăpăta senzualitatea si sexualitatea, încrederea în propria persoană și libidoul, pe măsură ce se normalizează ciclul menstrual, iar simptomele neplăcute din timpul menstrei se diminuează până la dispariție.

O alta plantă ce devine din ce în ce mai cunoscută și utilizată în Europa este ASHWAGANDHA®, o plantă indiană cu rol adaptogen, eficientă în combatarea stresului și a oboselii cronice, care ne ajută să ne reglăm starea psihică, energia și vitalitatea, deci implicit și sănătatea organismului, astfel încât să fim apți spre a ne bucura de viața de zi cu zi, atât pentru barbați cât și pentru femei.

Important de reținut este că stările de disconfort și epuizare, care ne inundă psihicul și se proiectează sub formă de simptome și afecțiuni pot fi doar niște episoade trecătoare, pe care le putem schimba cu determinare și voință și cu puțin ajutor din partea naturii, prin excepționalele ei plante cu proprietăți medicinale și regeneratoare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top