Now Reading
Sfântul Valentin și aromele iubirii

Sfântul Valentin și aromele iubirii

Isabela Juncu

Ziua îndrăgostiţilor este sărbătorită la nivel mondial și reprezintă cea mai importantă zi din an în care cuplurile îndrăgostite își celebrează povestea de dragoste.

Iniţial  sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinţi timpurii pe nume Valentinus, Ziua Îndrăgostiţilor este recunoscută ca o semnificaţie culturală, religioasă și comercială de dragoste.

Parfumul are un rol esenţial în alegerea cadourilor pentru Valentine’s Day – fiind un cadou preţios care poate să fie cu succes un element esenţial în limbajul iubirii, având un efect afrodisiac. Deseori, mirosul – în special, parfumul – este o invitaţie la călătorie și are potenţialul unei povești de aventuri. Aromele ne pot duce oriunde, fiind precum covorul fermecat care ne poartă spre lumi ascunse, spre alte spaţii.Forţa unică a parfumului i-a oferit o istorie amplă în procesul de iubire, comună cu cea a umanităţii. În numele materialelor parfumate, au fost descoperite și cucerite pământuri. Ele stimulează căutarea extraordinarului și ne readuc în confortul propriei case. Aromele vin încărcate cu poveștile locurilor în care s-au aflat și ale lucrurilor care au fost făcute și înfruntate în numele lor, la fel ca legendele de demult și de departe. Prin ele, ne aflăm locul în lunga poveste a istoriei.
Ele poartă amprenta ADN-ului nostru cultural. Scorţișoara, de exemplu, este un condiment care atestă apetitul omului pentru aventură, căutarea exoticului și a fastuosului. Ea reprezintă legătura noastră cu o epocă a riscului și a descoperirilor, un timp în care puţine lucruri erau cunoscute și reprezentate pe hartă.
Scorţișoara este astăzi un ingredient comun în aproape orice bucătărie. A fost, de departe, cea mai prestigioasă dintre mirodeniile estice, devenind titanul comerţului cu mirodenii. În parfumerie, scorţișoara are abilitatea de a puncta ţinuta unui parfum, mai ales în combinaţie cu ingrediente florale.

Citește continuarea articolului în ediția februarie 2024 a revistei Psychologies  sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top