Now Reading
Care sunt beneficiile vinului roșu

Care sunt beneficiile vinului roșu

Revista Psychologies
beneficiile vinului rosu

Beneficiile consumului moderat de vin roșu sunt susținute la nivel mondial de studii și cercetări ale unor experți de renume în domeniul medical. De aceea, vom analiza astăzi împreună principalele observații ale specialiștilor, privind importanța acestor sortimente de vin pentru o bună funcționare a organismului.

Un posibil control asupra tensiunii arteriale

Un consum moderat de vin roșu ar putea reduce valorile prea ridicate ale tensiunii arteriale, datorită antioxidanților prezenți în formula chimică a acestei băuturi alcoolice. Rezultatele diferitelor studii, realizate cu ajutorul unor respondenți diagnosticați cu tensiune arterială ușor crescută, sunt cât se poate de interesante.

În urma unui consum moderat de vin roșu, sub atenta supraveghere a specialiștilor și la intervale de timp bine definite, atât valorile tensiunii sistolice, cât și cele ale tensiunii diastolice, s-au îmbunătățit. De asemenea, studiile respective indică faptul că polifenolii din vinul roșu consumat sunt responsabili de aceste modificări.

Mai mult decât atât, deși mai sunt necesare și alte cercetări de specialitate în această direcție, anumite studii realizate până în prezent indică faptul că vinul roșu este bun și pentru sănătatea inimii, deoarece ajută la reducerea riscului de formare a plăcilor de aterom, leziuni dezvoltate pe pereții vaselor de sânge, în special, pe arterele mari.

O posibilă reducere a riscului de cancer

Resveratrolul este un polifenol din formula chimică a vinului roșu, recunoscut pentru proprietățile sale puternic antiinflamatorii și antioxidante. La fel ca multi alți polifenoli ce sunt asimilați de organism prin consumul de alimente și băuturi, resveratrolul poate contribui la reducerea riscului de dezvoltare a celulelor canceroase.

Deși mai sunt necesare studii amănunțite pentru a confirma această relație de cauzalitate, cercetările timpurii asupra efectelor resveratrolului din vinul roșu au arătat că poate fi responsabil pentru producerea unui risc mai mic de dezvoltare a unor tipuri de cancer, precum cancerul de colon sau cel de prostată.

O posibilă reducere a riscului de Alzheimer

Polifenolii, regăsiți în mod natural în vinurile corpolente, așa cum este sortimentul de vin roșu Gitana Rara Neagra, 0.75L, împiedică formarea anumitor proteine ce construiesc pelicule de compuși toxici, letale pentru celulele creierului. Mai mult decât atât, prezența în organism într-o pondere semnificativă a polifenolilor ar putea avea un rol extrem de important în reducerea declinului cognitiv, survenit în mod natural odată cu înaintarea în vârstă.

Cercetările arată ca un consum moderat de vin roșu ar putea reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer, sau a altor forme de demență. Cu toate acestea, este nevoie de cercetări de specialitate suplimentare pentru a putea confirma importanța acestui tip de vin pentru sănătatea și buna funcționare a creierului uman. Sortimentul de vin roșu Cotnari Domenii Feteasca Neagra Sec, 0.75L, este la fel de bogat în polifenoli.

O posibilă reducere a riscului de diabet

Rezultatele unui studiu au arătat că, în cazul unui aport moderat de vin roșu la masă, s-ar putea reduce riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2. Datele prelevate nu au fost asemănătoare, în cazul respondenților care au consumat la masă alcool în cantități mari, sau care nu au consumat deloc. Mai multe studii sunt, însă, necesare pentru a stabili validitatea acestei legături.

Reține că acest articol are un rol pur informativ, ce nu înlocuiește sfatul avizat al specialistului. Discută cu medicul tău despre beneficiile consumului moderat de vin pentru sănătatea organismului.  Vezi gama de vinuri roșii de la Nitelashop.ro, studiază cu atenție ofertele momentului și alege sortimentele tale preferate, pentru un consum moderat, alături de oameni dragi ție!

REFERINTE:

Begum, Jabeen, MD. “Are There Health Benefits to Drinking Red Wine? Pros and Cons, Nutrition Information, and More”  WebMD, www.webmd.com/diet/health-benefits-red-wine.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top