Now Reading
3 idei de activități pentru pasionații de sporturi nautice

3 idei de activități pentru pasionații de sporturi nautice

Revista Psychologies
3-idei-de-activități-pentru-pasionații-de-sporturi-nautice

Unul dintre hobby-urile tale este să simți adrenalina la cote maxime în timp ce în jurul tău este o întindere foarte mare de apă? Înseamnă că te afli printre pasionații de sporturi nautice, pentru care marea sau oceanul oferă o senzație de libertate ce cu greu poate fi descrisă în cuvinte. 

Cele mai bune sporturi nautice sunt cele pe care ești tentat să le încerci, de la kitesurfing, ture cu jetski-ul sau scuba diving. Iar dacă urmează să pleci într-o vacanță și te gândești ce ar trebui să treci pe lista ta, îți venim în ajutor cu câteva idei pe care le poți încerca și alături de familie sau prieteni. 

Plimbări cu jetski-ul

Acest sport nautic reprezintă o activitate pe care o poți face alături de cei cu care îți petreci vacanța. Senzația de adrenalină și priveliștea din largul mării vor cuceri pe oricine încearcă măcar o tură pe jetski. Această ambarcațiune denumită și “scuter pe apă” este extrem de sigură, atâta vreme cât respecți câteva reguli simple și nu te aventurezi cu prea mare viteză în larg. Ai la dispoziție varianta de a închiria un jetski direct de pe plajă, de la centrele autorizate sau, dacă vrei să investești în pasiunea ta, atunci îți poți achiziționa propria ambarcațiune. Poți alege unul dintre modelele de jetski Kawasaki de la motoboom.ro pentru a da startul distracției în sezonul cald. Brandul Kawasaki se remarcă în această industrie prin manevrabilitate, stabilitate excelentă și designuri ultramoderne și sportive, ceea ce îl face ideal pentru un pasionat de sporturi nautice. În cazul în care vrei să-ți iei cu tine prietenii, ai variantele de modele de jetski cu capacitate de două sau trei locuri. 

Snorkeling sau scuba diving

Tot din categoria activităților pe care pasionații de sporturi nautice le pot face în vacanțe, alături de familie sau prieteni, se numără si snorkelingul. Să te afli în apă și să poți vedea și explora întreaga floră și faună din zonă reprezintă o experiență cu adevărat inedită. E important să știi să înoți, iar cu ajutorul echipamentului de snorkeling, respectiv de scuba diving, vei putea vedea peștii pe fundul apei, coralii și alte vietăți subacvatice. Dacă te afli în vacanță la mare sau la ocean și se poate face snorkeling n-ai cum să ratezi această activitate. Pentru siguranță, acest sport nautic se practică doar în locuri special amenajate, fie că vorbim de insule, golfuri sau în adâncuri, cu ajutorul unei ambarcațiuni. Iar ca să surprinzi cele mai frumoase momente ale vieții subacvatice, apelează la o cameră care să-ți permită să filmezi sau să fotografiezi la adâncime. 

Kitesurfing 

Dacă primele două sporturi acvatice sunt ceva mai accesibile, kitesurfingul se adresează pasionaților care au ceva experiență sau care iau câteva lecții de la instructori înainte de a se aventura cu zmeul pe mare. Ca să poți practica kitesurfing e important să știi cum să-ți menții propriul echilibru, dar și al echipamentului. Cele mai multe centre specializate în sporturi nautice de pe plajă închiriază echipamente complete, de la costumul de neopren, placa necesară și până la zmeu. Tot acolo vei găsi instructori pregătiți pentru a te ghida în această aventură. Desigur, poți investi în propriul tău echipament complet. Apoi totul e ca vântul să țină cu tine. 

Acestea sunt doar câteva idei de activități pe care pasionații de sporturi nautice le pot alege în vacanță și care nu necesită foarte multă experiență în acest sens. Și parasailingul este o experiență inedită, mai ales că în acest caz și cei care nu știu să înoate pot participa. Ia-ți prietenii și familia și arată-le cum se pot distra și cum pot deveni, la rândul lor, pasionați de tot ceea ce înseamnă sport pe apă. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top