Now Reading
Semimaratonul recordmanilor, semimaratonul amatorilor, alergarea după bucurie

Semimaratonul recordmanilor, semimaratonul amatorilor, alergarea după bucurie

Revista Psychologies
semimaratonul-recordmanilor-semimaratonul-amatorilor-alergarea-după-bucurie

În weekend-ul 13-14 mai, Bucureștiul a găzduit cea de-a 12-a ediție OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON, eveniment în cadrul căruia a fost înregistrat record de traseu la proba semimaraton atât la masculin, cât și la feminin.

Aproximativ 15.000 alergători au luat startul din Piața Constituției în cele 7 curse la OMV Petrom Bucharest HALF  MARATHON. Atât cursele competitive, cât și cele necompetitive au fost sold out.

Cursele necompetitive au vut loc sâmbătă: Fun Race a măsurat numai 2,5 km și a fost deschisă tuturor amatorilor. De ani buni de zile desfășurate în formă necompetitivă, cursele copiilor atrag mult entuziam și bucurie. Probe separate au fost rezervate băieților și fetelor, pe grupe de vârstă. De mare interes a fost și cursa familiilor, în care un princhindel alerga alături de un părinte – toate au fost alergări ale veseliei, de care s-au bucurat toți membrii familiei și Piața Constituției a răsunat de voie bună.

Cursele competitive de duminică au aliniat la start deopotrivă sportivi profesioniști și amatori.

Lista câștigătorilor:

La Semimaraton OMV Petrom (21 km), proba Masculin, primii trei câștigători au fost din Africa: Yerga Berihun (Etiopia) cu 01.00.55, Sosten Chipchirchir (Kenya) cu 01.00.57, Njeru Peter Mwaniki (Kenya) 01.01.22. Pe locul 5 a ajuns Alexandru Corneschi (România) cu 01.06.49.

La Semimaraton OMV Petrom (21 km), proba Feminin, primele trei câștigătoare sunt tot din Africa: Chepchirchir Kosgei Cynthia (Kenya) cu 1.08.29, Lelei Lilian Jepkemboi (Kenya) cu 1.08.31, Kipsiror Shamlah Tekaa (Kenya) cu 1.10.19. Nicoleta Ciortan (România) a ajuns pe locul 4 cu 1.23.51.

La cursa 10k Autonom, proba Masculin, primii trei câștigători au fost din România: Andrei Rusu s-a clasificat pe locul 1 cu timpul 00.29.47, urmat de Ivan Siuris cu timpul 00.30.43 pe locul 2 și Bogdan Holubas cu timpul 00.32.51 pe locul 3.

La cursa 10k Autonom, proba Feminin, primele trei câștigătoare au fost tot: românca Adela Dumitrescu a înregistrat timpul 00.34.03 situându-se pe locul 1, urmată de Avramova Devora (Bulgaria) cu timpul 00.34.05 și Mădălina Sîrbu (România) 00.34.21

La ștafetă ZuzuFit a câștigat echipa Spartani pe stil adevărat cu 01.07.56.

La cursa de 10 km fotolii rulante, câștigător este Costin Comșa (România) cu 0.19.31.

Primii cinci clasați la cursele necompetitive: Cursa Populară Mega Image și Cursa Copiillor Photoderm din cadrul Semimaratonului București au primit premii în bani, produse și servicii.

Organizatorul competiției. Bucharest Running Club, se numește de anul acesta RunInBucharest.

Este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile #RunInBucharest sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism). RunInBucharest a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de peste 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.

Pentru a avea o idee despre ce înseamnă uriașa organizare îb siguranță a unui eveniment  de asemenea anvergură, iată Semimaratonul București 2023 în cifre:

Traseu

  • 4 sectoare traversate
  • 7 puncte de cronometrare
  • 27 atracții turistice
  • 24 pacemakeri
  • (aproximativ) 16.000 de pași pentru câștigătorul Semimaratonului București

Hidratare și energizare

  • 15 tone de fructe (banane, portocale și mere)
  • 120.000 pahare reciclabile apa
  • 40.000 pahare reciclabile energizant
  • 45.000 sticle 0.5 l apă plată
  • 9.000 sticle 2 l apă plată

Reciclare

  • 80 tomberoane plastic
  • 80 tomberoane menajer
  • 40 tomberoane hârtie/ carton
  • 65 metri cubi tone gunoi produs în cadrul evenimentului (estimat)
  • 100 km bandă delimitare traseu fabricate din materiale biodegradabile
  • 15 000 săculeți  reutilizabili și pungi din material biodegradabil

Servicii poliție, jandarmerie, pază, medicale, pompieri

  • 1 centru de comandă
  • 440 reprezentanți ai forțelor de ordine (poliție, jandarmerie, poliție locală)
  • 12 ambulanțe SABIF
  • 6 bicicliști patrulare cu defibrilatoare
  • 60 voluntari Crucea Roșie ultimii 5 km
  • 20 arbitri direcționare pe traseu

Participanții la Semimaratonul București OMV Petrom vor primi și anul acesta albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de OMV Petrom tuturor alergătorilor, indiferent că sunt copii sau adulți. Albumele vor putea fi descărcate de pe site-ul evenimentului sau din aplicația RunRomania (disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS), vor fi disponibile pe site-ul evenimentului, începând cu marți dimineață, 16 mai.

OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON este un eveniment marca #RunInBucharest, organizat de Bucharest RUNNING CLUB și este membru cu drepturi depline al Asociației Internaționale a Maratoanelor și Curselor de Alergare Stradală (AIMS), deține certificarea World Athletics Label a Federației Internaționale de Atletism și este cursă criteriu de calificare pentru Campionatele Mondiale de Alergare Stradală (1 octombrie 2023, Riga, Letonia).

Sponsori ai Semimaratonului București: OMV Petrom – Sponsor Oficial, Under Armour – Partener Tehnic și tricoul oficial al evenimentului, Autonom – Sponsor Cursa 10 km, ZuzuFit -Sponsor Cursa Ștafetă, Bioderma Photoderm – Sponsor Cursa Copiilor, Mega Image-Sponsor Cursa populară &Refreshment Point, GoldNutrition – Energizantul Oficial, Meda, World Class, Regina Maria, Izvorul Minunilor – Apa Oficială.

Parteneri media: Radio ZU – Official Radio Station, TVR – Official Media Partner, Gazeta Sporturilor, MediaTRUST.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top