Now Reading
4 tipuri de exerciții cardio și impactul lor asupra sănătății fizice și mintale

4 tipuri de exerciții cardio și impactul lor asupra sănătății fizice și mintale

Revista Psychologies
4-tipuri-de-exerciții-cardio-și-impactul-lor-asupra-sănătății-fizice-și-mintale

Cardio, prescurtare pentru exerciții cardiovasculare, se referă la orice activitate care crește ritmul cardiac și îmbunătățește circulația sângelui în corp. Practicarea activităților cardio în mod regulat poate oferi numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mintală. În continuare, vom arunca o privire asupra unor tipuri de exerciții pe care le poți face cu ușurință și cu echipament minim, în aer liber, aproape de casă sau în timpul unei călătorii.

Activitatea fizică regulată și limitarea comportamentului sedentar pot contribui la îmbunătățirea calității somnului, nivelului de energie și interacțiunilor sociale, precum și la reducerea simptomelor de depresie și anxietate și la stimularea producției de endorfine. Există numeroase activități cardio pe care să le faci acasă sau în aer liber fără să fii dependent de o sală de sport pentru a te antrena.

Ciclism

Mersul pe bicicletă este o formă eficientă de exerciții cardio care poate ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, la creșterea rezistenței și la tonifierea mușchilor picioarelor. Ciclismul poate fi, de asemenea, o opțiune cu impact redus pentru persoanele cu probleme articulare. Se consideră că mersul pe bicicletă are beneficii care stimulează starea de spirit, ajută la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării generale.

Dacă te întrebi cum să faci antrenamentul mai eficient și mai confortabil indiferent de vreme, soluția este să aduci mersul pe bicicletă în casă. Pedalarea este posibilă în orice anotimp și în confortul casei tale cu o bicicletă fitness de ultimă generație. Nu trebuie să renunți la cardio în perioadele cu temperaturi prea scăzute sau prea ridicate ori când nu vrei să ai de-a face cu traficul și cu parcurile aglomerate.

Pedalarea pe o bicicletă de exerciții pentru măcar 20 de minute, într-un ritm care se potrivește nivelului tău și antrenamentului propus, are toate șansele să aibă un impact pozitiv asupra stării de spirit. Adaugă o formă de divertisment care să te ajute să îți relaxezi mintea sau care să te mențină motivat în timpul antrenamentului (muzică, film, podcast).

Alergare

Alergarea este una dintre cele mai populare forme de exerciții cardio. Poate ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, la arderea caloriilor și la reducerea riscului de boli cronice. S-a constatat, de asemenea, că alergarea are un impact pozitiv asupra stării de spirit și poate reduce simptomele de depresie și anxietate.

Părăsește asfaltul și încearcă alergarea montană atunci când ai ocazia. Antrenamentul în inima naturii, pe cărări de munte, în păduri sau pe creste te ajută să diversifici atât activitatea, cât și peisajul.

Mers rapid

Îți place să te plimbi? Grozav! Începe cu asta. Mărește ritmul, durata și frecvența plimbărilor, descoperă la pas cartierul în care locuiești, ieși în natură. Obține tot ce se poate din această activitate pe cât de simplă și accesibilă, pe atât de eficientă.

Mai mult decât particularitățile exercițiului în sine, frecvența activităților cardio este considerată cheia în capacitatea de ameliorare a simptomelor de anxietate și depresie. Participarea în mod regulat la o formă organizată de exercițiu fizic poate avea un impact semnificativ în acest sens.

Sărit coarda

Săritul corzii este o formă distractivă de exerciții cardio care poate ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, a coordonării și a agilității. La intensitate moderată, constantă, săritul corzii poate arde un număr semnificativ de calorii într-un timp destul de scurt, ceea ce o face o opțiune eficientă pentru persoanele cu programe încărcate.

Această activitate necesită unul dintre cele mai accesibile și ușor de transportat echipamente; tocmai de aceea, ai opțiunea să iei coarda de sărit oriunde cu tine când ai nevoie de o pauză activă care să te ajute să pui ordine în gânduri și să reduci nivelul de stres.

Există multe tipuri de activități cardio din care poți alege și fiecare oferă setul său unic de beneficii pentru sănătatea fizică și psihică. Alege exercițiile care se potrivesc stilului tău de viață pentru a te asigura că ai o experiență plăcută în timpul practicării. De asemenea, alternarea între variantele prezentate îți permite să te bucuri de beneficiile fiecărei activități și să nu apuci să te plictisești.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top