Test: De ce nu ți-ai găsit încă iubitul potrivit

Uneori avem tipare relaționale greșite și nu reușim să le depășim. Alteori, avem senzația că nu găsim decât relații toxice. Deseori, răspunsurile le deținem noi și nu partenerii. Află din acest test de ce nu ți-ai găsit încă iubitul potrivit.
20%
Ce îți dorești cel mai mult de la un partener?
ASă fie total diferit de tiparul pe care l-ai avut până în prezent.
BSă merite toată atenția și energia ta. Să fie un om valoros.
CSă te înțeleagă așa cum ești și să nu aibă pretenția să te schimbi.
Când cunoști un bărbat, ce te atrage în primul rând?
ASă nu fie vulgar sau prea tupeist.
BSă fie extrem de galant și cuceritor.
CSă pară inabordabil.
Ultima ta relație te-a dezamăgit pentru că...
AS-au repetat aceleași lucruri neplăcute de care ai avut parte și în alte relații.
BVoiai anumite lucruri pe care fostul partener nu putea să ți le ofere.
CNu părea să ducă nicăieri și ai preferat să pleci tu decât să fii părăsită.
Care este cea mai lungă perioadă de timp pe care ai petrecut-o singură?
AMai mult de un an. Uneori, chiar nu ai chef de oameni noi.
BCâteva luni. Îți place să studiezi bine un bărbat înainte de a încerca o relație.
CCâteva săptămâni. Nu îți place să nu fii într-o relație.
Cum îți ocupi timpul atunci când nu ești într-o relație?
AAi o mulțime de activități plăcute. În plus, prietenii sunt nelipsiți din viața ta.
BEști deprimată că nu ai noroc să găsești bărbatul potrivit.
CSimți că îți lipsește ceva și nu ești mulțumită.
Când crezi că e momentul potrivit să discuți cu un partener viitorul relației voastre?
ACât de curând în relație. De ce să prelungești agonia... dacă nu e ce trebuie?
BÎți place să deschidă el subiectul. Dacă nu o face, e o problemă...
CPreferi să nu porți astfel de discuții. Te temi de răspunsuri.
Ce trăsături te fac să respingi un bărbat?
AMulte: lipsa de educație, de cultură, de intelect...
BÎl respingi dacă ai impresia că ascunde ceva.
CRespingi bărbați prea independenți și detașați.
Un ultim pas
Pentru a vedea rezultatul, te rog abonează-te la newsletter prin următorul formular:
* Prin apăsarea butonului continuă, accepți abonarea la newsletter-ul Psychologies
Știi mai bine ce nu vrei decât ce vrei
Ai o serie de relații ratate la activ, motiv pentru care te ghidezi după principiul „sufă și în iaurt”. Totuși, nu este cazul să treci totul prin filtrul trecutului. Nu uita, acesta s-a încheiat, iar tu ai învățat ceva de pe urma lui. Poate să fii mai precaută, mai răbdătoare, mai rezervată chiar? Este adevărat că atunci când un tipar nu funcționează este recomandat să îl schimbăm. Totuși, tu pari să știi exact ce nu (mai) vrei de la un bărbat, dar nu prea ai idee ce ai vrea. Poate este momentul să îți conturezi mai clar acele calități și valori pe care le cauți la un bărbat. Nu uita, să alegi ceva la polul opus nu înseamnă neapărat mai bine. Și, foarte important, învață să acorzi șanse celor pe care îi cunoști. Respingându-i pe baza unei impresii sau a unui sentiment trecător, poți pierde șansa să cunoști omul potrivit ție. Fii precaută, cum este și sănătos, dar nu fii inabordabilă.
Ai așteptări prea mari de la un partener
Ai tendința să analizezi prea mult ce face și ce spune un partener, să pui totul sub semnul întrebării și să îl sancționezi (măcar în sinea ta) pentru orice comportament care pe moment nu îți pică bine. Te porți de parcă nu ai fi foarte tolerantă sau ai aștepta de la celălalt... perfecțiune. Probabil ai deja o imagine mentală a partenerului ideal, dar totodată te aștepți ca el să vindece anumite răni, să te ajute să te simți mai bine. Ori asta depinde în primul rând de tine și nu de altcineva. Cât timp îl vei investi cu soluții la nefericirile tale și răspunsuri la toate așteptările pe care le ai, nu vei găsi persoana potrivită. Încearcă să depășești singură suferințele trecute, să nu îți mai fie teamă de singurătate și să te redescoperi și abia apoi caută o nouă relație. Ți se va schimba complet perspectiva și îi vei vedea cu alți ochi pe cei din jur.
Ai un stil de atașament problematic
În cazul în care manifești un stil de atașament anxios, atunci temerile tale sunt principalul motiv pentru care nu ești în relația potrivită. Acestea nu doar îți afectează cuplul din care faci parte, dar și modul în care alegi un partener nou. Fie vei alege pe cineva care îți întreține acest stil relațional, fie pe cineva cu același stil pe care îl manifești tu. Nu ar fi rău să încerci să îți identifici rădăcinile acestor temeri și să lucrezi în primul rând cu tine. Același lucru este valabil pentru un atașament dependent, în care ai tendința să te agăți de partener și să te dedici cu totul lui și relației. Într-un cuplu riști să îți pierzi individualitatea și renunți prea repede și ușor la activitățile care îți fac plăcere sau ieșirile cu prietenii dacă nu includ partenerul. Pui astfel prea mare presiune pe relație și iubit, iar rezultatul este nefavorabil. Iar dacă ai un stil de atașament evitant, fie ești într-o perioadă în care nu îți dorești o relație stabilă, fie teama ta de abandon este atât de mare încât eviți să ajungi în situația în care o despărțire ar fi dureroasă. Dar nu te poți feri de viață sau relații la infinit. Identifică-ți problema și apoi caută pe cineva cu stil de atașament securizant. Vei vedea cum situația se schimbă radical. Cum îl recunoști? Este sincer, deschis, dornic de o relație, își exprimă clar intențiile, te validează, te respectă și te poți baza pe el. Sunt calități importante, nu crezi?
Află mai multe despre tine:
Test: Personajul cărui roman ar putea fi iubitul ideal?
Test: Ești pregătită să ai o nouă relație de cuplu?
Foto: shutterstock.com
Tags