Now Reading
Alexandru Tomescu la Sala Radio, cu muzica de Philip Glass

Alexandru Tomescu la Sala Radio, cu muzica de Philip Glass

Revista Psychologies

Concertul sustinut de Orchestra de Camera Radio miercuri,  8 aprilie  (19.00), propune publicului trei intalniri cu totul speciale: violonistul Alexandru Tomescu va interpreta o creatie a controversatului compozitor american Philip Glass, vocea actorului Mircea Albulescu va „juca” rolul naratorului  in lucrarea La piatra de hotar a Feliciei Donceanu si seara se va incheia cu partitura lui Haydn – Ultimele sapte cuvinte ale Mantuitorului pe cruce, un preambul al sarbatorii pascale.

Evenimentul de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea, care a colaborat cu orchestrele filarmonicilor din Sibiu, Brasov, Targu Mures, Craiova, Ploiesti, Chisinau, Targoviste, Pitesti s.a. si a fost, de asemenea, prezent la pupitrul Orchestrei de Camera Radio, a Orchestrei Nationale de Camera a Republicii Moldova etc.

Concertul Cele patru anotimpuri americane este o lucrare pe care compozitorul american contemporan Philip Glass – ale carui benzi sonore au primit trei nominalizari la premiile Oscar – a creat-o ca o „replica” la celebra partitura a lui Vivaldi. Premiera mondiala a avut loc la Toronto, in 2009, cu Toronto Symphony Orchestra  si violonistul Robert McDuffie ca solist, artist pentru care, de altfel, a fost compus concertul.

Inedit este faptul ca Philip Glass  a deci sa nu isi denumeasca partile compozitiei, asa incat practic lasa ascultatorului libertatea de a-si imagina si de a alege care fragment corespunde carui anotimp. La Sala Radio veti asculta Cele patru anotimpuri americane in interpretarea lui Alexandru Tomescu (alaturi de Orchestra de Camera Radio). Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai cunoscuti violonisti romani, este solist al Orchestrelor si Corurilor Radio si canta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu.

Lucrarea Feliciei Donceanu, artist multidisciplinar (pictor, sculptor, compozitor), intitulata La piatra de hotar – balada pentru narator si orchestra de coarde – il va aduce pe scena Salii Radio, printr-o inregistrare a vocii sale, pe marele actor Mircea Albulescu, in ipostaza de povestitor.

Partitura lui Haydn – Ultimele sapte cuvinte ale Mantuitorului pe cruce – comandata, in 1783, pentru Vinerea Mare, de catre catedrala din Cadiz (Spania), este un „preambul” al sarbatorii Pastelui si va incheia seara oferita de Orchestra de Camera Radio.

 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Info: www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top