Now Reading
Cecilia Stefanescu isi lanseaza noul roman, ”Intrarea Soarelui”

Cecilia Stefanescu isi lanseaza noul roman, ”Intrarea Soarelui”

Revista Psychologies

Cecilia Stefanescu, Intrarea Soarelui, editura Polirom


Editura Polirom va invita joi, 18 decembrie, ora 18.00, la lansarea celui mai recent roman al Ceciliei Stefanescu, Intrarea Soarelui. Evenimentul va avea loc la Libraria Carturesti Verona, Bucuresti, Str. Arthur Verona nr. 13 (la subsol). Volumul va fi prezentat de Mircea Cartarescu, Ion Manolescu si T.O. Bobe.

Intrarea Soarelui este al doilea roman al Ceciliei Stefanescu publicat in colectia ,,Ego. Proza” de la Editura Polirom. In anul 2005, in aceeasi colectie a aparut romanul Legaturi bolnavicioase (editia a II-a revazuta, 2006), care a fost ecranizat, in regia lui Tudor Giurgiu, dupa un scenariu semnat de autoare.

Intrarea Soarelui il are ca protagonist pe Sal, un baiat de 12 ani, cu o inteligenta iesita din comun, care-si traieste prima experienta de dragoste.

Este un roman despre radacinile adulterului si despre destinul unui baiat exceptional care, datorita capacitatilor sale, are puterea de a vedea cu ochii mintii propriul viitor.

„E posibil ca toata linistea, cumintenia si tihna de acum sa fie inlocuite intr-o fractiune de groaza si desfrau si tulburare? E posibil sa visezi si, sculandu-te intr-o dimineata, scaldata de soare si plina de promisiuni, tot ce ai inteles si ai trait pana atunci sa dispara?

M-am gandit ca e momentul sa transform neintreruptele confesiuni autobiografice de care e plina literatura azi in fabulatii despre ce ar fi fost viata unui personaj care ar fi putut, la fel de bine, sa-mi poarte sau sa-ti poarte numele. M-am gandit sa scriu despre toate acele lucruri despre care literatura contemporana nu mai are pofta sa vorbeasca pentru ca pare sastisita. Pe care le-a bagat sub presul istoriei si pe care le ignora, cu o constienta superioara.

E un pariu pe care il fac cu modele si cu propriile mele prejudecati. Fara indoiala, un roman de dragoste, in care am topit putina dragoste din literatura romana.”
Cecilia Stefanescu

Cecilia Stefanescu, scriitoare

Cecilia Stefanescu s-a nascut pe 6 iulie 1975. A absolvit Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti, si Masterul in Teoria Literaturii si Literatura Comparata al aceleiasi facultati.

A debutat cu romanul Legaturi bolnavicioase, aparut in doua editii: Editura Paralela 45, 2002 si Editura Polirom, 2006. Romanul a aparut in Franta, Ed. Phebus, 2006, in traducerea lui Laure Hinckel.

In 2005, a participat, alaturi de alti 11 scriitori din Romania, la Les Belles etrangeres, manifestare organizata de Centre National du Livre si Ministerul Culturii din Franta si dedicata, in acel an, Romaniei. Un fragment din romanul Intrarea Soarelui a aparut in antologia Les Belles etrangeres, ed. L’Inventaire, 2005, trad. fr. de Laure Hinckel, si Des Soleils Differents, ed. L’Inventaire, 2008, trad. fr. de Laure Hinckel.

A avut lecturi publice in Franta, Germania, Spania, Elvetia, Polonia.

In 2007, a beneficiat de o rezidenta de creatie oferita de Primaria din Paris.

A mai aparut in 1998, in volumul colectiv Ferestre 98 si a semnat, alaturi de alti autori romani, in cartea-experiment Tescani 40238. A scris lunar editoriale in editia in limba romana a revistei Elle si a colaborat pentru saptaminalul Le Monde Diplomatique, editia in limba romana.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top