Now Reading
Cristian Mandeal dirijeaza un concert Dvořák/Schumann la Sala Radio

Cristian Mandeal dirijeaza un concert Dvořák/Schumann la Sala Radio

Revista Psychologies

Vineri,  12 iunie (19.00), Orchestra Nationala Radio va propune reintalnirea cu doi mari compozitori – DVOŘÁK si SCHUMANN – sub bagheta unuia dintre cei mai apreciati dirijori romani: CRISTIAN MANDEAL.

Pe langa o activitate extrem de bogata in Romania, a dirijat sute de concerte ca invitat a zeci de orchestre, pe 4 continente.

A fost director artistic la Northern Israelian Orchestra – Haifa si la Orchestra Nationala Basca – San Sebastian, dirijor permanent la „Orchestra Haydn” di Bolzano e Trento, dirijor invitat principal al Orchestrei „Halle” Manchester – primul detinator al acestui titlu in intreaga existenta de 150 de ani a acestei orchestre, al Filarmonicii din Belgrad si al Filarmonicii din Copenhaga.

In prima parte a serii de la Sala Radio veti asculta Concertul in si minor pentru violoncel si orchestra – semnat de compozitorul ceh Antonín Dvořák si considerat a fi una dintre cele mai valoroase lucrari ale repertoriului simfonic dedicate violoncelului.

Cu acest prilej il veti aprecia pe tanarul violoncelist STEFAN CAZACU, care in 2010 a castigat Marele Premiu “Eurovision-Young Musicians”– Romania.

In cea de-a doua parte a evenimentului, Orchestra Nationala Radio dirijata de Cristian Mandeal va interpreta Simfonia nr. 3, creatie a lui Schumann si supranumita „Renana”, deoarece lucrarea surprinde impresiile de calatorie ale compozitorului dupa un voiaj in vestul Germaniei, in zona cunoscuta sub numele de Renania sau „Tara Rinului”.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

 

Info: www.orchestreradio.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top