Now Reading
Sciccheria anunță „Issima” – un parteneriat unic cu cheful Giuseppe Raciti

Sciccheria anunță „Issima” – un parteneriat unic cu cheful Giuseppe Raciti

Revista Psychologies
Claudia-Militello_Giuseppe-Raciti

Restaurantele Sciccheria lansează programul Issima, o colaborare remarcabilă cu Giuseppe Raciti, cunoscutul chef care a obținut o stea Michelin pentru restaurantul Zash din Italia. Începând din luna februarie, maestrul bucătar devine consultant culinar al brandului Sciccheria. Ca parte a acestui parteneriat, Giuseppe Raciti își va pune semnătura pe meniurile celor două restaurante – Sciccheria Pipera și Sciccheria Rosetti. De asemenea, el va contribui la pregătirea echipei de bucătari, va organiza cine de degustare, va crea meniuri speciale și va găti personal la evenimentele corporate și private, la care va fi solicitat. În viitorul apropiat, chef Raciti va aduce o nouă viziune asupra meniurilor, transformându-le în adevărate explozii de arome și gusturi unice. Meniurile pentru evenimentele private vor fi realizate sub îndrumarea consultantului italian și implementate de către echipa Sciccheria.

 “Sunt profund inspirat de etica de muncă și pasiunea specifice echipei Sciccheria, așa că mă bucur că fac parte din acest proiect. Viziunea mea culinară este în armonie cu principiile descoperite aici: un angajament neabătut față de selecția de ingrediente premium, evidențiate prin tehnici de gătire aparent simple, menite să potențeze aromele și beneficiile materiilor prime. În același timp, sunt pregătit să aduc și un suflu nou, de creativitate. Preparatele pe care le voi adăuga meniului vor fi un tribut adus patrimoniului sicilian, prin intermediul unui stil gastronomic ‘fusion’ care echilibrează tradiția cu abordări contemporane, invocând pentru oaspeții noștri o experiență culinară de neuitat, o veritabilă odă închinată Siciliei mele dragi.”, a declarat Giuseppe Raciti, chef consultant la Sciccheria.

Evenimentele private Sciccheria au, de acum, meniuri gastronomice specifice restaurantelor premiate internațional

Cei care optează pentru evenimente private sau corporate marca Sciccheria se vor putea bucura de expertiza chefului ce se va implica atât în partea de concepere meniu, cât și în cea de implementare la fața locului.

 “Avem deja 3 variante de meniuri de catering stelat, realizate de către chef Raciti pentru clienții de evenimente corporate sau private, însă, în funcție de specificul fiecărei ocazii, putem veni cu modificări și propuneri adaptate. Astfel ne asigurăm că oaspeții noștri care își doresc mese memorabile beneficiază, într-adevăr, de preparate culinare extrem de fine și de experiențe frumoase, nemaiîntâlnite în România.”, a declarat Claudia Militello, cofondator Sciccheria.

 “Mă simt excelent la Sciccheria. Interacțiunea cu publicul român și cu profesioniștii din restaurant este extrem de îmbucurătoare. Este o plăcere să văd interesul oaspeților pentru gastronomia italiana și dorința lor de a explora această cultură, aromele și asocierile pe care le propune. Gătesc cu drag, de fiecare dată, așa că aceste cine private vor deveni un element de referință al colaborării noastre.”, a completat Giuseppe Raciti, chef consultant.

Issima, conceptul colaborativ, menit să ducă experiența Sciccheria la superlativ, se lansează cu o cină-eveniment

Întreaga colaborare se desfășoară sub conceptul de Issima, menit să surprindă esența experienței Sciccheria, în parteneriat cu Giuseppe Raciti. “Ne dorim ca experiența Sciccheria să fie întotdeauna pozitivă și întotdeauna la superlativ. <<Grandissima>>, <<belissima>>, sunt doar câteva dintre cuvintele care ne dorim să ne definească. Pe celelalte, sperăm să le descoperim de la oaspeții noștri, care se vor bucura de această colaborare unică.”, a declarat Claudia Militello.

  • În fiecare lună, Sciccheria și Giuseppe Raciti vor organiza împreună cine de degustare, pentru oaspeții localurilor. Prima va avea loc pe 27 februarie, de la ora 20:00, în localul din strada Tudor Arghezi. Meniul va include preparate fine, create de chef pentru a ilustra stilul său gastronomic puternic ancorat în rădăcinile și tradițiile Siciliei. Prețul meniului este de 890 lei, cu asociere de vinuri inclusă.
  • Cei interesați de proiectul Issima sau care își doresc să ia parte la evenimentul public de lansare, din data de 27 februarie, sunt invitați să acceseze conturile de social media ale Sciccheria sau să contacteze reprezentanții restaurantelor, la numărul de telefon 0758.333.231 sau la e-mail [email protected].

  

Despre Sciccheria

Sciccheria este un brand local de restaurante gastronomice italienești, cu influențe siciliene. Primul restaurant Sciccheria a fost deschis în iunie 2022, pe Bulevardul Pipera, în zona metropolitană a Bucureștiului, iar, cel de-al doilea, în Capitală, în ianuarie 2024.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top